Люксембург се е снабдил със скенери, за да открива по-бързо

...
Люксембург се е снабдил със скенери, за да открива по-бързо
Коментари Харесай

Носенето на маска става задължително и в Люксембург

Люксембург се е снабдил със скенери, с цел да открива по-бързо съществуването на ковид при пациентите, които демонстрират признаци, съобщи Агенция Франс Прес, като цитира медицински източници.

Министерството на здравеопазването е поръчало по един уред за всяка от четирите лечебни заведения на Великото херцогство. Страната има население от 625 000 души. " Това са елементарни скенери, малко по-добри от тези, които нормално има в клиниките, тъй като, с цел да бъде открит коронавирусът, е задоволително да се видят няколко петна в дробовете ", съобщи източник на Агенция Франс Прес в министерството на опазването на здравето. Апаратът в Люксембургския болничен център, намиращ се в западната част на столицата, е бил ситуиран в петък и се намира под шатра, ситуирана на входа на комплекса. Той разрешава пациентите, инфектирани с Ковид-19 да бъдат отделяни от останалите. С него заболяването се открива за няколко секунди, до момента в който кръвните проби лишават 20 минути.

" Скенерът дава неотложен резултат ", като разрешава инфектираните да бъдат изпращани към незабавните отделения, изяснява доктор Филип Тюрк, координиращ болничните ограничения против ковид във Великото херцогство. " Така се понижава предаването на вируса ", добави той. До момента в Люксембург са направени близо 30 000 теста за разкриване на ковид. По публични данни в страната са регистрирани 3373 случая на заразяване, 69 от които са летални. Министърката на опазването на здравето Полет Ленер обаче акцентира, че има наклонност към спад и по-малко от 200 души са признати в болница.

От понеделник носенето на маска, шал или забрадка на устата ще стане наложително в страната, заяви люксембургският министър председател Ксавие Бетел на конференция, съобщи Българска телеграфна агенция. Носенето на маска ще се изисква, когато има обществен контакт, при който не може да се съблюдава двуметровата отдалеченост, да вземем за пример в магазините. " Всеки жител ще получи маска ", даде обещание министър председателят, като посочи, че страната разполага със ресурси от 6-7 милиона маски, които ще бъдат раздадени на жителите и на хората, които работят в страната.

Словения и България към този момент вкараха наложително носене на маска на публични места. Училищата в Люксембург ще стартират последователно да се връщат към работа от идващия месец. На 4 май ще стартират работа университетите, на 11 май - междинните учебни заведения, а на 25 май - началните учебни заведения и детските градини. Учениците ще бъдат разграничени на две групи, които ще редуват една седмица образователни занятия с една седмица отдалечено образование, посочи министър председателят.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници! Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите. Преценете дали материала търси сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Запомнете: Има неистини, има проклети неистини, само че има и статистика!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР