Люксембург и Ирландия - двете страни с най-високи доходи на

...
Люксембург и Ирландия - двете страни с най-високи доходи на
Коментари Харесай

Двете най-богати страни в ЕС Люксембург и Ирлания с най-много чуждестранни фирми

Люксембург и Ирландия - двете страни с най-високи приходи на глава от популацията в Европейски Съюз имат и най-вече задгранични компании като дял от стопанската система и работните места.

През 2021 година 1,1% от предприятията на пазарни производители в ЕС са били задгранично следени.

Повече от половината (59,4%) са следени от предприятия от други страни от Европейски Съюз, като 40,6% са регистрирани извън Европейски Съюз, съобщи Евростат.

Чуждестранно следените предприятия способстваха доста за стопанската система на Европейски Съюз, съставлявайки 22,5 % от добавената стойност на пазара на бизнес производители в Европейски Съюз.

Добавената стойност на задгранично следените предприятия е най-висока в Ирландия (71,9%), Люксембург (55,5%) и Словакия (49,4%).

Обратно, най-нисък дял на добавената стойност се следи във Франция (14,7%), Кипър (15,6%) и Германия (16,7%). 

Що се отнася до броя на предприятията, делът на предприятията с задграничен надзор е най-голям в Люксембург (29,2%), следван от Естония (10,3%) и Полша (6,8%).

В другия завършек на диапазона Белгия (0,1%), Италия (0,3%) и Франция (0,4%) записват най-нисък дял на задгранични предприятия в пазарната стопанска система на производителите.

По отношение на служителите и независимо заетите лица задгранично следените предприятия съставляват 15,0% от работните места в Европейски Съюз.

Люксембург (43,8%), Полша (32,1%) и Ирландия (28,2%) означават най-голям дял.

За разлика от тях задгранично следените предприятия съставляват по-малко от 10% от работните места в Гърция (7,5%), Кипър (7,8%) и Италия (9,5%).
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР