Люксембург. Българският евродепутат Емил Радев (ЕНП/ГЕРБ) участва в изнесено заседание

...
Люксембург. Българският евродепутат Емил Радев (ЕНП/ГЕРБ) участва в изнесено заседание
Коментари Харесай

Евродепутатът Емил Радев е на официално посещение в Съда на ЕС

Люксембург. Българският евродепутат Емил Радев (ЕНП/ГЕРБ) взе участие в изнесено съвещание на Комисията по правни въпроси на Европейския парламент, което се организира в Люксембург на 22 ноември. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ – Варна . По време на съвещанието бяха извършени срещи в Съда на Европейския съюз с неговия ръководител арбитър Коен Ленартс, както и със съдии от Общия съд и Съда на Европейски Съюз. Основна тематика на полемиките бе провежданата промяна на Съда, почнала през 2015г. Участниците във форума дискутираха броя на съдиите съгласно новите правила, предприемане на ограничения за понижаване на продължителността на делата, както и вътрешните промени в работата и структурата на Съда.
В рамките на визитата, Емил Радев организира срещи и с българските представители в Съда – арбитър Александър Арабаджиев, арбитър Александър Корнезов и Генералния юрист Евгени Танчев.
„ Натовареността на съда е огромна и е значимо да се понижи периода за разглеждане на делата. Това обаче не би трябвало да става за сметка на качеството на решенията. Понякога е по-добре да имаме по-дълго произвеждане, само че да получим издържани юридически решения на делата “, разяснява Емил Радев.
Заседанието на Комисията по правни въпроси на Екологичен потенциал продължи със семинар на тематика „ Отворена, ефикасна и самостоятелна администрация на Европейския съюз “. По време на събитието бе разисквано предлагането на Екологичен потенциал за възстановяване рамката за административно право на Европейския съюз.
Участие в семинара взеха Феликс Брац – министър на правораздаването на Люксембург, арбитър Кристина Ковалик Банчик – арбитър в Общия съд, Фреди Дрекслер – юрист на Европейския парламент и Алекс Бренинкмайер – член на Европейската счете палата, както и учени и представители на Европейска комисия.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР