Люис Хамилтън заяви, че е била красива. Пилотът на Мерцедес

...
Люис Хамилтън заяви, че е била красива. Пилотът на Мерцедес
Коментари Харесай

Хамилтън: Направих може би най-доброто каране в кариерата си

Люис Хамилтън съобщи, че е била " красива ". Пилотът на " Мерцедес " завоюва, макар че потегли от десето място, като понижи изоставането си от Макс Верстапен в генералното класиране на 14 точки. Хамилтън си потегли с победа в уикенд, в който първо с пет места поради промяна на мотора, а по-късно успеха му в квалификацията поради неотговарящото на разпоредбите задно крило.

" Успехът постоянно е по-сладък, когато се бориш с компликациите. Това е едно от най-красивите усеща, които съм имал. С всички санкции, това е най-трудният уикенд, който съм имал. Изоставах с 19 точки, потеглих от десето място, имахме потребност от този резултат. Мислиш си, че всичко е свършило, че е невероятно, само че няма невъзможни неща ", сподели Хамилтън.

Той изясни, че преди старта е приказвал с татко си Антъни, който му е напомнил за съревнование във Формула 3 през 2004 година, което Хамилтън е спечелил, макар че е стартирал от 11-о място.

Световният първенец от 1996 година Деймън Хил написа в " Туитър ", че представянето на Хамилтън на " Интерлагос " е било едно от най-хубавите, които е виждал в историята на Формула 1.

" Никога няма да ми омръзне да слушам положителни мнения от подобен водач като Деймън. От моя позиция това беше един от най-трудните, в случай че не най-трудният ми уикенд, а карането ми беше може би най-хубавото в кариерата ми ", сподели Хамилтън.

 Хамилтън: Направих може би най-хубавото каране в кариерата си
© Reuters

Директорът на " Мерцедес " Тото Волф също беше благополучен след триумфа. Той счита, че Хамилтън не е трябвало да бъде наказван преди спринта в събота, тъй като крилото не е било незаконно и разликата от 0.2 мм е станала несъзнателно. Волф съобщи, че оттук насетне " ще гледа деликатно " всеки детайл в колата на " Ред бул " и ще " задава доста въпроси " на интернационалната федерация (ФИА). Той остана неудовлетворен и от това, че по време на надпреварата стюардите не наказаха Верстапен за нападателната му отбрана.

" Люис беше интелигентен, с цел да избегне контакт, беше хубаво да гледаме борба сред двама суперпилоти. Но да не дадеш наказване от пет секунди? Стига. " Всичко беше против нас този уикенд, Люис се е чувствал по този начин цялостен живот, в този момент го усещаме дружно като тим. Няма да бъдем жертви. Това е страстта, която усещаме в бокса ", съобщи Волф.

След успеха той първо подвигна юмруци, а по-късно уточни непосредствено към камерата. Попитан за това, той сподели: " Това беше просто приятелско " здрасти " към шефа на надпреварата. "

Верстапен не счита, че е нарушил правилника при опита да отбрани позицията от Хамилтън. За самото съревнование водачът на " Ред бул " съобщи, че му е липсвала скорост спрямо Хамилтън. Съотборникът му Серхио Перес сподели, че в отбора не са имали никакъв късмет против " Мерцедес ": " Те имаха невероятна скорост. Не знаем тъкмо какво са създали, само че бяха на друга планета. Беше мъчно да ги спрем. "

На същото мнение е и шефът на " Ред бул " Кристиан Хорнър: " Нямаше по какъв начин да се състезаваме. Опитахме да се защитим, колкото можем. Макс даде най-хубавото, само че нямаше никакъв късмет. Скоростта на вършиме е в действителност впечатляваща с новия им мотор. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР