Люис Хамилтън води убедително в класирането при пилотите на Формула

...
Люис Хамилтън води убедително в класирането при пилотите на Формула
Коментари Харесай

Ще има ли подводни камъни за лидера Хамилтън в Канада?

Люис Хамилтън води безапелационно в класирането при водачите на Формула 1 през 2019-а година след 4-те си победи в първите 6 старта. Все повече стават почитателите и анализаторите, които се надяват в разчупването на английската тирания, с цел да не загуби сезонът рано-рано своята атрактивност.

Мнозина предричаха разочарования за Хамилтън и в Монако, и в Испания, където Ферари беше доста мощен по време на зимните проби. Нищо такова не се получи, тъй че на дневен ред идва въпросът: може ли Канада да бъде предстоящата слаба частица?

Едно съпоставяне сред Хамилтън и Михаел Шумахер – индивидът, в чийто върхове звездата на Мерцедес се е прицелил – демонстрира детайл на непредвидимост за британеца. В своите 11 участия той има впечатляващи 6 победи, като изостава единствено на една зад Шумахер (7 триумфа, само че при 18 старта). Постоянството на Шуми обаче е много по-голямо, тъй като той в 5 други случая стъпва на подиума, до момента в който Хамилтън единствено един път е на почетната стълбичка не в качеството на победител. В същото време двамата имат по 3 отпадания на север от Съединени американски щати, което дава вяра за конкуренцията.

Тук идва вторият основен миг, тъй като нито водачите на Ферари – Себастиан Фетел и Шарл Льоклер, нито съотборникът на Хамилтън Валтери Ботас не наподобяват в задоволително добра моментна форма. Финландецът нямаше отговор на мощното показване, което неговият съотборник направи в Монако и Испания, до момента в който при Ферари от началото на сезона няма старт, в който да не е имало неточност в тактиката.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР