Люис Хамилтън успя да се поздрави с успех в Гран

...
Люис Хамилтън успя да се поздрави с успех в Гран
Коментари Харесай

Безупречен Хамилтън пак ги би - този път в Португалия

Люис Хамилтън съумя да се поздрави с триумф в Гран При на Португалия, трети кръг от сезона във Формула 1. Британецът започва от второ място на стартовата колона, зад съотборника си Валтери Ботас, само че рано в надпреварата съумя да го изпревари и не позволи неточности до края. Втори съумя да се подреди Макс Ферстапен, който изигра картите си по отличен метод, с цел да остави Ботас на третото място.

Надпреварата стартира с случай, откакто Кими Райконен и Антонио Джовинаци се удариха, което изкара финландеца от надпреварата след броени минути. Катастрофата изкара и колата на сигурността.

След рестарта на надпреварата борбата стартира по впечталяващ метод, откакто Макс Ферстапен съумя да изпревари Люис Хамилтън в 7-та обиколка. Ферстапен продължи с много високо движение, започвайки да топи задатъка на водача Валтери Ботас.

Грешките обаче зачестиха в карането на нидерландеца и в 11-та обиколка англичанина съумя да си завземе втората позиция. В челото Серхио Перес се бореше с Ландо Норис, изоставайки доста от водачите. Хамилтън продължи да натиска свиреп и към 20-та обиколка завзе първото място пред съотборника си от Финландия.

Хамилтън продължи да натиска и в 27-та минута записа най-бързата обиколка в конкуренцията. След прекъсването в боксовете краткотрайно Серхио Перес съумя да застане отпред, само че в 51-та обиколка беше задминат още веднъж от Хамилтън, който нямаше проблеми с надалеч по-свежи гуми на болида си. Ферстапен и Ботас се върнаха на второ и трето място, откакто Перес най-сетне влезе в бокса.

До края на надпреварата не се стгна до нови инфарктни моменти в челото и по този начин британеца се поздрави се поздрави с следващ подобаващ успей.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР