Люис Хамилтън сподели, че е живеел в постоянен страх да

...
Люис Хамилтън сподели, че е живеел в постоянен страх да
Коментари Харесай

Хамилтън живеел в постоянен страх по време на битката за титлата

Люис Хамилтън показа, че е живеел в непрекъснат боязън да се болести с COVID-19 по време на заключителния стадий от сезон 2021 в F1. В момента водачът на Мерцедес изостава с 8 точки от Макс Верстапен в битката за купата два кръга преди финала. Въпреки че седемкратният международен първенец е прекарал вируса в края на предходната година, към момента е останал внимателен и е наясно с следствията, в случай че даде позитивен PCR тест.
Хамилтън разкри паниките си в подготовката за предпоследното съревнование от актуалната акция.

„ Живея в непрекъснат боязън. За хората към мен не е неприятно, в случай че пропуснат един работен ден. Но за нас водачите, това може да е от решаващо значение. Ако пропуснем една или две съревнования просто годината ще свърши. Виждам други спортисти, които са супер спокойни за това и наподобява нямат нищо срещу в случай че се заразят. Това ми се коства доста необичайно “, показа Хамилтън.

Люис изясни какъв брой е трансформирал държанието си в компанията на други хора в опит да се защищити от вируса.

„ Правилата бяха малко облекчени на някои места. Лесно е да станеш нехаен и да изпаднеш в неволя. Подходът ми към обществените контакти в този момент е доста по-различен, в сравнение с в предишното. Спазвам отдалеченост от всички и арестувам дъха си, когато има хора към мен “.

Хамилтън също по този начин разказа какъв брой мъчно е било да се възвърне от това заболяване, поради което пропусна миналогодишното Гран при на Сахир.

„ Първата половина на сезона беше една от най-трудните, която съм преживявал. Трябваше в действителност да се боря. Фокусирах се върху програмата за възобновяване. Тренирах, използвах дихателни техники и тичах съвсем всеки ден. Заради по-интензивните тренировки нямах проблеми в по-горещите надпревари след лятната пауза. Имам възприятието, че най-сетне се отървах от този пъкъл “, сподели Люис Хамилтън.

Седемкратният международен първенец добави, че към момента не е тествал в симулатора болида на Мерцедес за 2022.

„ Вярно е, че към момента не съм направил проби на новия болид в симулатора. Нямам желание да го върша в скоро време, тъй като няма доста смисъл в това. В тима всички се познаваме доста добре и те знаят какво желая от колата. Имаме доста въпроси за решение през сегашния сезон, които ще оказват помощ за идната година “, приключи водачът на Мерцедес.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР