Люис Хамилтън спечели състезанието за Гран при на САЩ и

...
Люис Хамилтън спечели състезанието за Гран при на САЩ и
Коментари Харесай

Хамилтън трябва да завърши пети в Мексико, за да е шампион за четвърти път

Люис Хамилтън завоюва надпреварата за Гран при на Съединени американски щати и усили преднината си в генералното класиране пред Себастиан Фетел на 66 точки. Второто място на германеца на пистата в Остин обаче означаваше, че най-малко математически би трябвало да се изчака още една седмица, преди водачът на " Мерцедес " да бъде разгласен за първенец за четвърти път.

Това може да се случи още тази неделя в Гран при на Мексико, 18-и кръг от календара. За да успее да резервира интригата жива още малко, Фетел би трябвало да завоюва 17 точки повече от своя противник, което не е лесна задача предвид на представянето на Хамилтън в последно време. След лятната пауза британецът завоюва пет надпревари (Белгия, Италия, Сингапур, Япония и САЩ) и приключи втори в Малайзия, с което взе общо 143 точки против 63 за Фетел в този интервал.

За да си подсигурява купата на пистата " Ерманос Родригес " край Ню Мексико, Хамилтън просто би трябвало да приключи пети или по-напред, сочат сметките. Тогава няма да има никакво значение, даже Фетел да вземе успеха в Мексико.

" Аз не мисля за математика, не считам точки, а просто желая да се състезавам. Постигнахме някои блестящи неща този сезон, бяхме доста мощни в продължение на цялата година и аз няма да се откажа да натискам до самия край, това не е моят жанр, не е природата ми ", сподели Хамилтън, запитан дали към този момент мисли за това какъв брой точки му трябват.

Британецът е първенец за 2008 година (с " Макларън " ), 2014 и 2015 година ( с " Мерцедес " ), а през предишния сезон остана втори единствено на пет точки зад съотборника си Нико Розберг, който след спечелването на купата се отхвърли.

За да стане Хамилтън първенец, би трябвало...

* Да финишира пети или по-напред в Мексико, без значение от резултата на Фетел.

* Ако Фетел приключи втори, Хамилтън ще е първенец, в случай че е девети или по-напред.

* Ако Фетел е трети или по-назад, Хамилтън ще бъде първенец без значение от позицията си.

От " Ферари " пробваха да запазят наличие на духа и да покажат, че са подготвени за борба, въпреки да имат илюзорни шансове. Шефът Серджо Маркионе съобщи, че промени в Скудерията няма да бъдат направени макар следващия сезон без купа. Италианският тим не е печелил купата при водачите от 2007 година, когато Кими Райконен победи в последния кръг, и тази при конструкторите от 2008 година

" Аз няма да се предам и ще опитам да печеля всяко съревнование до края. В Съединени американски щати имахме своите шансове, само че просто не се получи и би трябвало да се примирим с това ", сподели Фетел преди заминаването си за Мексико.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Формула 1 (141)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР