Люис Хамилтън спечели последното състезание във Формула 1 за Гран

...
Люис Хамилтън спечели последното състезание във Формула 1 за Гран
Коментари Харесай

Хамилтън очаква тежка битка с Фетел на "Монца"

Люис Хамилтън завоюва последното съревнование във Формула 1 за Гран при на Белгия и редуцира задатъка на Себастиан Фетел единствено на седем точки, само че не си прави илюзии, че е взел психическо преимущество. Британецът изясни, че избира да работи малко по малко в идващите седмици, тъй като чака тежка борба.

Керванът на Формула 1 се придвижва на пистата " Монца ", която на хартия би трябвало още веднъж да фаворизира " Мерцедес ". Според Хамилтън обаче " Ферари " могат да бъдат рискови на домашното си трасе, на което нямат победа от 2010 година

" В идващото съревнование ние би трябвало най-малко още веднъж да спечелим и да вземем нови седем точки, тъй като по-късно идват някои в действителност сложни трасета. Не съм сигурен дали в тях ще успеем да държим " Ферари " зад нас, тъй че би трябвало да спечелим на " Монца ", сподели Хамилтън.

Според трикратния международен първенец не може да се каже кой болид е по-добър, тъй като всеки един има преимущества на друга писта.

 Двамата противници за купата записаха точки във всеки един от 12-те старта през сезона.
© Reuters

Двамата противници за купата записаха точки във всеки един от 12-те старта през сезона.

" Те могат да бъдат рискови още на " Монца ", както беше и на " Спа ". Поддържаха чудесно движение през цялото съревнование и въпросът беше кой ще допусне по-малко неточности ", добави Хамилтън.

Състезанието в Италия този уикенд е още по-важно в борбата за купата и от псиологическа позиция. Традицията сочи, че този, който завоюва двата старта след паузата, в Белгия и Италия, става и първенец. В последните осем сезона имаше единствено две изключения – 2010 и 2012 година, когато Фетел не завоюва нито на " Спа ", нито на " Монца ", само че най-после победи.

До момента Хамилтън и Фетел демонстрират огромно неизменност през годината, като британецът завоюва пет побед, а германецът четири. Двамата записаха точки във всеки един от 12-те старта, като Фетел не се качи на подиума едвам три пъти.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Формула 1 (95)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР