Люис Хамилтън спечели квалификацията за Гран при на Турция, но

...
Люис Хамилтън спечели квалификацията за Гран при на Турция, но
Коментари Харесай

Хамилтън спечели квалификацията, но Ботас ще тръгне пръв в Турция

Люис Хамилтън завоюва квалификацията за Гран при на Турция, само че съотборникът му в " Мерцедес " Валтери Ботас, който приключи втори, ще тръгне пръв в надпреварата. Причината е, че Хамилтън е осъден с 10 места на стартовата решетка поради промяна на част от мотора. Макс Верстапен ( " Ред бул " ) остана на трето място, само че ще застане до Ботас на първа редица.

Квалификацията стартира на мокра писта, а в първата част и Хамилтън, и Верстапен, както и Карлос Сайнц ( " Ферари " ) излязоха от пистата. До съществени произшествия не се стигна. Даниел Рикардо ( " Макларън " ) изненадващо отпадна още в първата част, а най-доволен беше Мик Шумахер, който за първи път стигна до втората част, завършвайки 14-и.

Условията на пистата се усъвършенстваха по-късно, а водачите на " Мерцедес " преобладаваха и бяха единствените, които слязоха под 1:23.00 минути. Верстапен опита да изпревари най-малко Ботас, само че не съумя и остана трети. Хамилтън завоюва четвъртата си подготовка от началото на сезона.

" Квалификацията беше комплицирана, само че свършихме добра работа. Състезанието ще е мъчно, само че ще дам всичко. Не е доста елементарно да се изпреварва, тъй че ще ми е мъчно да се изкача нагоре ", сподели Хамилтън.

" Беше добра подготовка, изискванията не бяха лесни, изключително в първата част. Люис е осъден, тъй че аз ще потегли пръв, тъй че би трябвало да е добре ", съобщи Ботас.

Верстапен счита, че в квалификацията колата е била по-добра спрямо тренировките в петък.

" Имаме прогрес, само че да забележим какво ще е времето в самото съревнование. Трябваше да с показва малко по-добре, само че като цяло съм удовлетворен ", сподели водачът на " Ред бул ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР