Люис Хамилтън спечели Гран при на Великобритания и увеличи преднината

...
Люис Хамилтън спечели Гран при на Великобритания и увеличи преднината
Коментари Харесай

Люис Хамилтън спечели състезанието на спуканите гуми на пистата Силвърстоун

Люис Хамилтън завоюва Гран при на Англия и усили преднината си в челото на генералното класиране. Той спука предна лява гума в последната обиколка, само че съумя да докара колата си до финала без да стопира в бокса.

Макс Верстапен финишира втори, само че разликата по отношение на Хамилтън беше огромна и водачът на Ред Бул не можа да я редуцира задоволително в края. Валтери Ботас се движеше втори, само че неговото пръсване на предна лява гума се случи две обиколки преди финала и приключи 11-и без да вземе точки.

1. Люис Хамилтън (Мерцедес), 2. Макс Верстапен (Ред Бул), 3. Шарл Леклерк (Ферари), 4. Даниел Рикардо (Рено), 5. Ландо Норис (Малларън), 7. Себастиан Окон (Рено), 8. Пиер Гасли (АлфаТаури), 9. Ланс Строл (Рейсинг Поинт), 10.Себастиан Фетел (Ферари).

Хамилтън не започва по оптималния начи и за малко не беше изпреварен от съотборника си Валтери Ботас. Финландецът отпусна газта в решаващия миг и можеше да бъде задминат от третия Макс Верстапен. Нико Хюлкенберг с Рейсинг Поинт въобще не започва.

Кевин Магнусен от отбора на Хаас провокира първия случай още при започване на втората обиколка, удряйки колата си в тази на Александър Албън от Ред Бул. Така колата на сигурността се появи съвсем незабавно след старта.
 Снимка 490639
Източник:

При рестарта Хамилтън нямаше никакви проблеми и несмущаван продължи да води колоната. След него продължиха да се движат Ботас и Верстапен. Зад водачите се намираха Шарл Леклер от Ферари на четвърта позиция, напускащият в края на годината тима на Макларън Карлос Сайнц на пета позция, а на шесто и седмясто бяха надлежно Даниел Рикардо от Рено и младата звезда на Макларън Ландо Норис.

В 14-ата обиколка Даниил Квят разруши колата си в стената и провокира нова поява на колата за сигурност и опция водачите да влезнат в бокса.
 Снимка 490640
Източник:

В началото на 50-ата обиколка Валтери Ботас спука предна лява гума поради претоварване на системата. След промяната той излезе на 12-а позиция. В последната обиколка Карлос Сайнц от пета позиция също спука предна лява гума. И за похлупак същото се случи и на Люис Хамилтън, който имаше шанса да е релативно покрай финала и да финишира без да влиза в бокса.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР