Люис Хамилтън спечели Гран при на Мексико, 18-и кръг за

...
Люис Хамилтън спечели Гран при на Мексико, 18-и кръг за
Коментари Харесай

Хамилтън триумфира в Гран при на Мексико, но отложи шампионския празник

Люис Хамилтън завоюва Гран при на Мексико, 18-и кръг за сезона във Формула 1, само че отсрочи шампионския празник, откакто не съумя да си подсигурява предварително шеста международна купа. На подиума до Хамилтън се качиха Себастиан Фетел и съотборникът му Валтери Ботас.

Британецът победи в конкуренцията на пистата " Ерманос Родригес ", което в последна сметка го приближи на няколко точки шестата корона. Той може да си подсигурява купата още след седмица на пистата в Остин, Съединени американски щати.

Пилотът на " Мерцедес " потегли трети на " Ерманос Родригес ", само че с добра тактика, отлична работа с гумите и грешки на Шарл Льоклер, стигна пръв до финала.

Победата е втора за Хамилтън на мексиканското трасе след 2016 година, както и общо 10-а от началото на сезона. Успехите му във Формула 1 към този момент са 83, като британецът е единствено на осем от равнене на върха на Михаел Шумахер.

За да завоюва предварително купата Хамилтън се нуждаеше да приключи уикенда с задатък от 78 точки пред съотборника си Валтери Ботас. С третото си място финландецът математически придвижи борбата и в идващия старт.

Шарл Льоклер потегли от полпозишън, следван от Фетел, като двамата не разрешиха на противниците им да ги изпреварят. Зад водачите на " Ферари " беше доста забавно, като Хамилтън и Верстапен бяха нападателни, а тоова докара до излизане от спортната линия и за двамата.

 Хамилтън победи в Гран при на Мексико, само че отсрочи шампионския празник
© Reuters

В петата обиколка Верстапен спука и гума след контакт с Ботас, което го принуди да влезе в бокса.

Всеки един от водещите водачи имаше друга тактика в конкуренцията. Льоклер влезе пръв за промяна на гуми, до момента в който Валтери Ботас остана на трасето повече от 35 обиколки. Хамилтън смени гумите си по-рано с комплект от най-твърдите и най-малко първоначално се оплака от леки проблеми, след което стартира да записва все по-добри времена.

В последна сметка тактиката на международния първенец се оказа най-хубава, той резервира ресурса на гумите и отвори задатък пред останалите. При нахлуване в последните 20 обиколки разликата сред него и втория Себастиан Фетел беше под 3 секунди, само че германецът въобще не топеше пасива си.

Льоклер влезе и за повторно в бокса, което го прати едвам четвърти в колоната, движейки се зад Ботас.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Формула 1 (528)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР