Люис Хамилтън спечели Гран при на Испания без напрежение и

...
Люис Хамилтън спечели Гран при на Испания без напрежение и
Коментари Харесай

Хамилтън след победата: Горд съм с отбора

Люис Хамилтън завоюва Гран при на Испания без напрежение и диктувайки темпото от самото начало. Той усили преднината си във краткотрайното класиране на 17 точки пред преследвача Себастиан Фетел. Британецът водеше надпреварата от начало до край и не остави никакви очаквания на съперниците си.

" Не бих могъл да се оправя без този необикновен тим " показа Люис след надпреварата. " Всички свършиха страхотна работа и съм доста горделив с тима ". Шампионът показа, че е останал доста удовлетворен от колата и е бил изцяло убеден от самото начало. " Днес колата и аз самия имахме синергия, която не бях усещал до момента през годината. Чувството е великолепно. Сега е моментът, в който ще се постараем да продължим с натиска. Взехме първо и второ място, уповавам се да продължим по този начин ".

Валтери Ботас финишира втори, само че неговото съревнование не беше толкоз умерено. На старта той изгуби позиция от Фетел, която можеше да си върне при влизането в бокса, само че там беше занимателен. В последна сметка нещата въпреки всичко се подредиха добре за него.

" Исках да се боря за успеха " показа финландецът. " Имахме страхотна кола през днешния ден, тимът беше еластичен със тактиката. Щастлив съм. Трябва да продължим в същия дух и успехите ще дойдат ".

And your #F1DriverOfTheDay is...

It's your race winner, @LewisHamilton #SpanishGP #F1 pic.twitter.com/oSdUPfx5JD
— Formula 1 (@F1) 13 май 2018 година Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР