Люис Хамилтън си подсигури титлата предсрочно и може спокойно да

...
Люис Хамилтън си подсигури титлата предсрочно и може спокойно да
Коментари Харесай

Фетел и Хамилтън с шеговити закани преди финала в Абу Даби


Люис Хамилтън си подсигури купата предварително и може умерено да си разреши смешки и положително въодушевление преди финала в Абу Даби. Британецът на драго сърце се впусна в замяна на полусериозни нападки с главния си противник Себастиан Фетел.

Люис завоюва шампионата още в Мексико, откакто беше записал 9 победи през годината против единствено 5 за Себ. Почти през целия сезон борбата посред им беше оспорвана, само че на процедура рядко се случваше съревнование гума до гума. Имаше единствено две директни изпреварвания, като и двете бяха осъществени от Хамилтън. На конференцията на " Яс Марина " 32 годишният британец не можа да се сети коя от направените маневри през сезона му е била обичана. Фетел го прекъсна с думите: " Няма какво толкоз да си спомня човек, когато не му се постанова да изпреварва доста хора ", като очевидно загатна за превъзходството на Мерцедес пред останалите.

" Теб те изпреварих два пъти " не му остана задължен Хамилтън. " Това бяха най-вълнуващите изпреварвания. Когато се състезавахме от близко, се забавлявах най-вече. " Независимо от разменените реплики, Люис чака Фетел и Ферари да са доста по-силни и рискови през идващия сезон. Словесният им двубой отразява в допълнение решимостта и на двете страни да завършат уместно в Абу Даби. " Всеки от нас двамата желае да бъде пред другия, тъй че съм изцяло стимулиран да финиширам сезона по метода, по който печелих през втората половина на годината ". Хамилтън добави още, че Фетел е спечелил надпреварата в Бразилия, тъй че той няма да му разреши да повтори триумфа и в Дубай.

Фетел на собствен ред беше запитан какво счита, че би получил, в случай че във Формула 1 се радваха повече оценки. " Трябва да взема за маневра на годината, персона на годината и какво друго? Феър плей? Не, това не, само че първите две ги заслужавам за Баку. " Припомняме, че в Азърбайджан Себастиан побутна Люис странично, тъй като реши, че британецът преднамерено го беше провокирал с натискане на спирачките.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg



Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР