Люис Хамилтън се запъти към старта в САЩ с намерението

...
Люис Хамилтън се запъти към старта в САЩ с намерението
Коментари Харесай

Ники Лауда поздрави Хамилтън

Люис Хамилтън се запъти към старта в Съединени американски щати с желанието да си обезпечи петата международна купа във Формула 1 три кръга преди края на сезона. В екипа на „ Мерцедес “ пък по всевъзможен метод се пробваха да тушират празничните настроения, а шефът Тото Волф до последно настояваше, че нищо не е свършило, до момента в който британецът не си обезпечи купата и на доктрина. „ Неизпълнителният “ шеф на сребърните стрели Ники Лауда обаче очевидно не беше в час с напътствията и поздрави Люис след първото му място в квалификацията в Остин.
Легендарният австриец към момента се възвръща от белодробната трансплантация, която претърпя през лятото.
„ Бях покъртен, когато ми се обади – призна Хамилтън. – Наистина приказвах с него и от дълго време не бях го чувал да звучи толкоз добре. Беше доста положителен, все едно се беше подмладил. Явно лекарите са се справили чудесно. Нямаме самообладание да се завърне измежду нас. “
Гонката на „ Пистата на Америките “ беше късно нощес, а Хамилтън можеше да си обезпечи купата при положение, че завоюва с 8 точки повече от Себастиан Фетел („ Ферари “). Задачата му бе улеснена както от поулпозишъна, по този начин и от наказването на германеца, който даде второ време в квалификацията, само че беше пратен за петата стартова позиция, поради наказване, получено по време на свободните тренировки.
Светът на Формула 1 обаче очевидно нямаше желание да чака развръзката. Жак Вилньов побърза да разгласи Хамилтън за един от най-хубавите в историята на Формула 1.
„ За мен той е километри пред Шумахер “, съобщи канадецът.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР