Люис Хамилтън се нуждае от три точки в предстоящия уикенд

...
Люис Хамилтън се нуждае от три точки в предстоящия уикенд
Коментари Харесай

Люис Хамилтън: Не съм достигнал пика си и ще ставам по-силен

Люис Хамилтън се нуждае от три точки в идния уикенд за Гран при на Съединени американски щати, с цел да си подсигурява шеста международна купа във Формула 1. Въпреки че се насочва към огромната си цел и гонене на следващите върхове, английският водач счита, че даже още не е достигнал пика на своето показване.

Ако завоюва шеста купа, Хамилтън ще се приближи единствено на една от равнене на върха на Михаел Шумахер (7). Британецът има и 83 победи в кариерата си, като още веднъж изостава само от именития немец. Дори и на 34 години Хамилтън има вяра, че още има накъде да се развива.

" Никога не съм считал, че ще печеля пет международни трофеи, а в този момент имам късмет да прибавя още една – това е необикновено и нереално. Убеден съм, че още не съм достигнал своя пик и имам накъде да се развъртвам. Вярвам, че ще ставам още по-силен ", сподели британецът в навечерието на Гран при на Съединени американски щати.

Хамилтън има пет победи на пистата в Остин и общо шест в Щатите, откакто победи на " Индианаполис " през 2007 година През 2018 година Кими Райконен прекъсна серията му от четири следващи триумфа на американска територия и отсрочи шампионския му празник.

" Това е писта, която е сполучлива за мен, и аз имам проект още веднъж да се боря за успеха. Ще натискам крепко през целия уикенд, което тук в никакъв случай не е елементарно ", добави петкратният международен първенец.

За да си подсигурява шеста купа, Хамилтън би трябвало да приключи осми или по-напред, като резултатът на неговия съотборник Валтери Ботас няма да има никакво значение. Британецът води със 74 точки пред финландския си съотборник в " Мерцедес ".

Фотогалерия: Как ще наподобяват болидите във Формула 1 от 2021 година >

Всичко, което би трябвало да знаете за: Формула 1 (530)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР