Люис Хамилтън с Мерцедес стана световен шампион във Формула 1

...
Люис Хамилтън с Мерцедес стана световен шампион във Формула 1
Коментари Харесай

Гран при на САЩ: Ботас спечели битката, но Хамилтън войната

Люис Хамилтън с Мерцедес стана международен първенец във Формула 1 за шести път в кариерата си. Британецът приключи втори в Гран при на Съединени американски щати, 19-и кръг от международния шампионат във Формула 1 и е неосъществим в генералното класиране.

Състезанието на пистата в Остин завоюва съотборникът на Хамилтън в Мерцедес - Валтери Ботас. Трети е Макс Ферстапен с Ред Бул.

Ботас започва от полпозишън, а Хамилтън потегли пети, само че след старта съумя да излезе трети. Британецът избра тактичност с едно прекъсване в бокса и съумя да поведе колоната, само че към края Ботас си върна водачеството и го резервира до края.

Лош ден имаха водачите на Ферари - Себастиан Фетел отпадна рано от конкуренцията поради щета в окачването, а Шарл Льоклер остана четвърти.

Люис Хамилтън печели международната купа за общо шести път и излезе на второ място във безконечната класация след рекордьора Михаел Шумахер, който има седем трофеи.

" Много мъчно съревнование, поздравления за Валтери, който се оправи прелестно. Не мислех, че тактиката с едно прекъсване в бокса ще проработи, само че успяхме да се оправим. Вярвах, че мога да печеля надпреварата, само че най-после просто нямах гуми. Чест е, че завоювах купата за шести път ", разяснява Хамилтън.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР