Люис Хамилтън с Мерцедес спечели Гран при на Германия на

...
Люис Хамилтън с Мерцедес спечели Гран при на Германия на
Коментари Харесай

Хамилтън пръв в Германия след драма

Люис Хамилтън с Мерцедес завоюва Гран при на Германия на пистата Хокенхайм. След изключителна драма в последната третина от надпреварата британецът завоюва след старт от едвам 14-о място, а в това време главният му противник за купата Себастиан Фетел с Ферари отпадна след неточност.

С триумфа Люис излезе отпред в шампионата с цели 17 точки задатък пред Фетел. Втори в Германия приключи Валтери Ботас и донесе двойна победа за Сребърните стрели, а трети остана Кими Райконен с Ферари. Така Мерцедес поведе в класирането при конструкторите с 8 точки пред Ферари.

Люис Хамилтон записа и най-бързата обиколка.

На старта поведе стартиралият от полпозишън Фетел пред Ботас, Райконен и Верстапен. Последният нападна Кими на 2 пъти в първата обиколка, само че не съумя да го изпревари. Хюлкенберг изпревари Грожан и зае 6-ото място. Хамилтън, който започва с гумите софт, загуби една позиция на старта, само че по-късно в края на първия тур и началото на втория завоюва две и бе 13-и.



Провалът е за първия от квалификацията Себастиан Фетел, който не съумя да зарадва домакинската аудитория. Фетел катастрофира в 52-ата обиколка, а неуспехът през днешния ден му коства и лидерската позиция в генералното класиране.

След като колата за сигурност влезе 10 обиколки, Хамилтън излезе отпред и съумя по-късно да удържи офанзивите на съотборника си Валтери Ботас, който трябваше да се помири с 2-ото място. Кими Райкьонен (Финландия) от тима на "Ферари " остана на 3-о място. Хамилтън започва от 14-о място през днешния ден, откакто проблеми в хидравликата през вчерашния ден му сътвори много главоболия.

Времето на Хамилтън е 1:32:29.845, следван от Ботас, който изостана на 4.535 и Райкьонен на +6.732.

The clouds threatened to rain on his parade

But there was a silver lining for @LewisHamilton in Germany
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР