Люис Хамилтън остава победител в Гран при на Канада, след

...
Люис Хамилтън остава победител в Гран при на Канада, след
Коментари Харесай

ФИА отхвърли искането на "Ферари" за преразглеждане на резултата от Гран при на Канада

Люис Хамилтън остава победител в Гран при на Канада, откакто панелът на стюардите към Световната автомобилна федерация (ФИА) отхвърли настояването на " Ферари " за преразглеждане.

В началото на седмицата от " Ферари " насочиха публично искане за преразглеждане на резултата от надпреварата на пистата " Жил Вилньов ". В Канада Фетел беше лишен от успеха, откакто приключи пръв, само че получи 5-секундно наказване.

В последна сметка от Скудерията показаха седем нови доказателства на стюардите преди Гран при на Франция. От пистата " Пол Рикар " беше направена конферентна връзка с Канада, само че развръзката беше отрицателна за " Ферари ".

Стюардите оповестиха, че " от показаните седем доказателства, пет са били налични и след последната обиколка в Канада, тъй че тимът не е събрал нов материал.

Междувременно " Мерцедес " доминираше и в двете петъчни свободни тренировки преди Гран при на Франция. " Сребърните стрели " сложиха най-хубави резултати и в двете 90-минутни сесии. В първата международният първенец Люис Хамилтън направи 21 обиколки, като най-хубавата от тях беше за 1:32.738 минути.

Валтери Ботас се подреди на по-малко от една десета зад британеца.

Във втората сесия Ботас излезе отпред с 1:30.937. Темпото на Хамилтън беше по-слабо и най-бързият му тур беше с 0.424 сек по-бавен от този на Ботас. И в двете тренировки трети се подреди Шарл Льоклер с " Ферари ", който беше по-бърз от Фетел.

Гран при на Франция е осми кръг за сезона във Формула 1. Стартът е в неделя от 16.10 часа българско време.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Формула 1 (484)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР