Люис Хамилтън е световен шампион във Формула 1 за шести

...
Люис Хамилтън е световен шампион във Формула 1 за шести
Коментари Харесай

Хамилтън спечели шеста титла във Формула 1 след второ място в САЩ

Люис Хамилтън е международен първенец във Формула 1 за шести път, откакто си подсигурява купата два кръга преди края на сезона. Британският водач на " Мерцедес " приключи втори в Гран при на Съединени американски щати на пистата в Остин, финиширайки зад съотборника си Валтери Ботас.

Хамилтън беше покрай това да грабне успеха и даде максимума, с цел да го направи, като Ботас го изпревари единствено три обиколки преди края на надпреварата. Британецът беше с друга тактика от съотборника си и Макс Верстапен със единствено едно прекъсване в бокса. Той резервира ресурса на гумите си с положително пилотиране.

С шестата си корона Хамилтън се приближава единствено на една купа от върха на Михаел Шумахер, записан през 2004 година Британецът оставя зад себе си легендата Хуан Мануел Фанджо, който има пет трофеи.

Британецът господства в турбо-хибридната епоха на Формула 1, която беше въведена през 2014 година Серията му беше прекратена само от Нико Розберг през 2016 година, като Хамилтън има пет трофеи за шест години.

Първата му купа беше извоювана през 2008 година като водач на " Макларън ".

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Формула 1 (532)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР