Люис Хамилтън е новият-стар световен шампион във Формула 1! Британецът

...
Люис Хамилтън е новият-стар световен шампион във Формула 1! Британецът
Коментари Харесай

Люис Хамилтън е световен шампион за шести път!

Люис Хамилтън е новият-стар международен първенец във Формула 1! Британецът загуби надпреварата за Голямата премия на Съединени американски щати, само че воторото място след съотборника му Валтери Ботас бе изцяло задоволително да обезпечи купата на Люис два кръга преди края на международния шампионат. Люис Хамилтън е единственият водач през целия шампионат до този миг, който печели точки във всеки един старт.

Състезанието през днешния ден бе извоювано от съотнорника на Люис – Валтери Ботас, който съумя да изпревари Хамилтън единствено няколко обиколки преди края. От своя страна пък британецът съумя да удържи на офанзивите в заключителните моменти от страна на Макс Ферстапен.

Със извоюваната шеста купа през днешния ден, Хамилтън изпреварва легендата в спорта Хуан Мануел Фанджо, който има пет международни трофея и се приближава на единствено една купа от Михаел Шумахер.

"В момента чуствата са доста мощни. Получи се доста мъчно съревнование. Поздравления за Валтери, който се оправи чудесно. Най-важното бе да вземем двойна победа през днешния ден. Чувствам доста мощни страсти. Искам да благоадря на всички около пистата, на майка ми, на татко ми, на пастрока ми, на всички родственици във Англия. Когато бях на 6 или седем години, татко ми ми сподели едно нещо: „ Никога не се предавай!” Това постоянно е било мотото на нашето семейство. Надявах се, че през днешния ден мога да печеля, само че не имах вяра, че това ще се случи единствено с едни гуми. Като състезател се усещам пресен и имам вяра, че това ще се резервира и в оставащите надпревари. Много съм удовлетворен да видя всички тези английски флагове и хора, които ме поддържат тук”, бяха първите думи на Хамилтън на пистата, откакто завоюва шестата си купа.

Топ 10 допълниха още Шарл Льоклер (Ферари), Александър Албон (Ред Бул), Даниел Рикардо (Рено), Ландо Норис и Карлос Сайнц (Макларън), Нико Хюлкенберг (Рено) и Серхио Перес (Рейсинг Пойнт). Хамилтън се нуждаеше от свършек измежду първите осем, с цел да бъде коронясан за шести път като международен първенец в най-престижната автомобилна конкуренция.

link1 " >  Gulliver/GettyImages
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР