Люис Хамилтън е най-добрият пилот във Формула 1 в последните

...
Люис Хамилтън е най-добрият пилот във Формула 1 в последните
Коментари Харесай

Фернандо Алонсо вижда слабости в карането на Люис Хамилтън

Люис Хамилтън е най-хубавият водач във Формула 1 в последните години, само че към момента има недостатъци. Такова мнение изрази двукратният международен първенец и някогашен съотборник на британеца Фернандо Алонсо. Испанецът, който приключи кариерата си след края на сезон 2018, е уверен, че останалите водачи не слагат Хамилтън напрегнат.

" Люис направи огромна крачка напред в своето пилотиране в последните години. Той е по-конкурентен и по-подготвен. Въпреки това продължава да има слаби страни, само че към момента никой не го е притиснал до стената, с цел да ги забележим ", сподели Алонсо пред списание F1 Racing.

Според Алонсо преимуществото на Хамилтън над съотборника му в " Мерцедес " Валтери Ботас си проличава най-много в уикендите, в които болидът им не е най-хубавият.

" През 2019 година видяхме необикновено показване от Люис, болидът на " Мерцдес " не доминираше по този начин, както сме привикнали, само че той съумя да бъде доста безапелационен. Не сме го видели под върхово напрежение, тъй като никой не се възползва. Само забележете, той постоянно стартира сезоните малко по-бавно, само че другите не употребяват това. Така беше и през 2019 г ", добави Алонсо.

Испанецът прекара 17 години във Формула 1, в които записа 311 старта. Повече от него имат само Фелипе Маса (322) и Кими Райконен (312).

Всичко, което би трябвало да знаете за: Формула 1 (552)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР