Людмила Самсонова направи големия си пробив на елитната тенис сцена

...
Людмила Самсонова направи големия си пробив на елитната тенис сцена
Коментари Харесай

Младостта надви опита: Световната номер 60 се поздрави с втора WTA титла в кариерата си!

Людмила Самсонова направи огромния си пробив на елитната тенис сцена през предишното лято, когато по време на тревния сезон завоюва досега единствената си WTA купа, която пристигна на конкуренцията в Берлин. От този миг нататък рускинята не съумя да развие капацитета си и инкасира голям брой провали в ранните кръгове на шампионатите, изключително през тази година. Световната номер 60 дойде в Съединени американски щати без особени упования за годишния цикъл от съревнования по пътя към US Open, само че се показва повече от ослепително в хода на седмицата и даже надделя Ема Радукану, с цел да откри място в мача за купата на шампионата във Вашингтон, където я очакваше 37-годишната ветеранка Кая Канепи.

Сблъсъкът се градеше към началния удар на двете финалистки, които в хода на дуела поддържаха успеваемост от над 80% на първо подаване, което не даваше предпоставки за доста шансове на ретур. Самсонова първа се пропука и изостана със сет пасив, само че реализира поврат, с цел да победи след 4:6 6:3 6:3 с дебютната си купа от шампионата във Вашингтон, която се явява нейна втора в кариерата досега.

Дебютната част в дуела надалеч не приличаше на мач от женската тенис верига, откакто сервиращите бяха в позицията на безспорни доминанти, а благоприятни условия за нещо пред посрещачите на процедура нямаше. Скоростното развиване на събитията предвещаваше тайбрек, но спад в десетия гейм в началния удар на Самсонова, която не вкара нито един първи сервис, разреши на 37-годишната Канепи да си обезпечи сетбол, при който естонката бе безкомпромисна и си обезпечи сет задатък по пътя към купата.

Във втората част статуквото на корта се резервира и подавачите трупаха необезпокоявано геймове на сметките си. Преломният миг в сета пристигна във втората му половина, когато ветеранката доближи брейкбол, който пропиля, а международната номер 60 незабавно употребява импулса в играта си, с цел да осъществя следващи пробиви, изравнявайки резултата в обособените елементи.

Третият и съдбоносен сет в началната си фаза се разви аналогично на отминалите два, но признаци на травма принудиха Канепи да употребява правото си на медицински таймаут при резултат 2:3. Интервенцията не повлия по съвсем никакъв метод върху положението на ветеранката, която остана безпомощна против висотата в представянето на Самсонова, която се поздрави с късен пробив в осмия гейм и още с първата си шампионска точка триуфмира на корта в американската столица, давайки сериозна поръчка за идните съревнования от сериите по пътя към US Open.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР