Людмила Петкова с покана да остане финансов министър в кабинета

...
Людмила Петкова с покана да остане финансов министър в кабинета
Коментари Харесай

Людмила Петкова с покана да остане финансов министър в кабинета на Кожарева

Людмила Петкова с покана да остане финансов министър в кабинета на Кожарева
Продължават диалозите за новите министри в служебната власт. От през вчерашния ден номинираната за министър-председателка Горица Кожарева стартира да събира екипа си. Тя към този момент е провела среща с финансовата министърка Людмила Петкова.
Разговорите се водят конфиденциално. Някои са единствено с опознавателен темперамент.
Поканените на среща с номинираната за министър ръководител Горица Кожарева до момента са както сегашни министри – на вътрешните работи, на финансите и на правораздаването, по този начин и членове на предишни служебни кабинети.
Служебният министър на защитата направи коментар.
Атанас Запрянов сподели, че към момента не е поканен, само че по-скоро е податлив да бъде част от новия длъжностен кабинет.
„ От четвъртък съм в командировка. Нямам вест, поисквам на намираната за министър председател
Горица Кожарева да сътвори един мощен екип, какъвто бяхме ние. Aз си свърших работата като длъжностен министър. Като получа покана, ще приказваме. Aз съм привикнал да получавам назначения, имам 20 предопределение дотук “, уточни Атанас Запрянов.
През последните дни се появи името на Иван Демерджиев като вид за вътрешен министър. Той заемаше поста в двата служебни кабинета на Гълъб Донев.
В обществените мрежи през днешния ден Демерджиев назова тези вести „ безперспективни “. Постът му обаче приключва с думите: „ До скорошни срещи “.
Министърът на превоза Георги Гвоздейков не конкретизира
дали към този момент е получил покана за диалог. В петък сподели, че би изслушал целите на Горица Кожарева.
Здравният министър Галя Кондева също направи поръчка, че по-скоро би траяла работата си в новото държавно управление.
Людмила Петкова, просветителният министър Галин Цоков и културният Найден Тодоров с огромна степен на възможност ще запазят постовете си в новия длъжностен кабинет, написа bTV.
Горица Кожарева има период до 19 август да събере екипа си.
А Министерският съвет би трябвало да постави клетва на 20 август, с цел да стане допустимо, както е съгласно условията на Конституцията изборите да се проведат два месеца по-късно.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР