Любовта на майката се е превърнала в причина за нейното

...
Любовта на майката се е превърнала в причина за нейното
Коментари Харесай

Майцеубиецът Георги да лежи в затвора до живот, зоват съседи и събират подписка да не припарва дома на беззащитните си баба и дядо

Любовта на майката се е трансформирала в причина за нейното ликвидиране, счита бургаски психиатър

„ Майцеубиецът Георги Генджов да лежи в пандиза до живот. Той е рисков за всички нас, на следващия ден може да атакува и убие всеки. До лятото той полагаше грижи за доста възрастните си баба и дядо, които са беззащитни пред него, лекувайте го, пратете го в психото, само че не го връщайте тук. Виждали сме го с пяна на устата, виждали сме го да се кара извънредно с майка си нееднократно, подавали сме и сигнали. Приберете го, където му е мястото, ще провокира нова покруса. “ За това приканват съседи на семейство Гешеви, които към този момент провеждат подписка, с която да забранят да припарва до дома на старците на изверга, който закла майка си безпощадно.

Рада Гешева произлиза от остаряла бургаска фамилия, а на млади години за майка ѝ говорели, че е най-красивата здравна сестра в Бургас. Родителите на погубената от детето си учителка са на напреднала възраст. Вчера обаче се наложило да им оповестят за нещастието и няколко пъти е викана и кола за спешна помощ със незабавни медици, които да им слагат успокоителни.

Хората, които познават семейство Гешеви, споделят, че Рада сигурно също е била една от най-красивите дами в Бургас и сигурно е наследила осанката на дама от аристокрацията и фините маниери от майка си. Като млада доста пъти ѝ казвали, че наподобява напълно, като излязла от портрет на Владимир Димитров – Майстора или Златю Бояджиев.

„ По нищо не ѝ личеше, че има толкоз съществени проблеми с Георги. Винаги се усмихваше, поздравяваше и от нея извираше една лъчезарност, каквато малко хора имат. В петък пихме кафето си небрежно и поговорихме, само че тя в никакъв случай не споделяше персоналните си проблеми, сподели единствено, че има доста работа. Беше отдадена на децата, които обучаваше. Рада водеше курсове и преподаваше към момента в Руската гимназия, въпреки и пенсионирана “, сподели пред наш кореспондент близка до грубо убитата бургазлийка.

Все още не е ясно по кое време ще бъде погребението на уважаваната учителка, чака се идването брат ѝ от Дания, който дружно със брачна половинка ѝ да се заеме с организацията на опелото.

Открихме и доста близка другарка на Рада Гешева, която във времето е била очевидец на най-драматичните моменти в фамилията на учителката. „ Георги не можеше да живее без майка си, двамата бяха доста близки и непрестанно дружно. Но той имаше здравословни проблеми, за които всички знаехме и се опитвахме да му помогнем. Тя беше пенсионер, само че все пак работеше, преподаваше на 8 и 11 клас в Руската гимназия. Болката е доста мощна, не мога да приема, просто не мога “, сподели бургазлийката пред наш кореспондент.

Апартаментът, където госпожа Гешева е живеела със брачна половинка си – уважавания учител по британски език в Колежа по туризъм и един от дребното лицензирани екскурзоводи в Бургас Стефан Генджов, през днешния ден бе заключен, към момента нямаше залепен некролог и нищо не подсказваше за нещастието.
 Съседите на уважаваната бургаска фамилия Генджови са смразени от новината за жестокото ликвидиране на Рада Гешева, разказват я като елегантна и необикновено лъчезарна жена, която по нищо не издавала през каква персонална драма минава поради болестта на сина си Георги
„ Брат ми е унищожен, оставете ни на мира “, с тези думи ни посрещна неговата сестра и вуйна на килъра Георги, която единствена си бе вкъщи.

Трагедията за бащата на Георги е голяма, защото това е вторият огромен удар за него. Наскоро след ненадейно получен инфаркт на 50-годишна възраст в Англия умрял по-големият му наследник Иван. В момента съкрушеният мъж се постанова да дава пояснения пред управляващите за действията на второто си дете.

Съседите на фамилията обаче са смразени от случилото се. „ Когато сме виждали Георги тук, той постоянно беше с майка си, последно отиваха до магазина дружно. Той изглеждаше чудноват, в действителност имаше нещо в него, което ни караше да се тормозим “, споделиха хората от кооперацията, където са живеели родителите на майцеубиеца Георги Генджов.

Наш кореспондент потърси и умел психотерапевт от Бургас, който да обясни профила на пациенти като Георги Генджов, за който е известно, че е с диагноза параноидна шизофрения и наркотична взаимозависимост.

" Майката е отричала диагнозата, не е приемала, че синът ѝ е психотичен.

Има няколко пролежавания в психиатрията – доколкото е известно параноидна шизофрения, само че майката не е приемала тази диагноза.

Пациентът беше на медикаментозно лекуване, беше срещу него. Майката сама се бореше с този проблем – опитваше се да го накара да си пие медикаментите. Но когато самият измъчен няма мотивация, идеята е изгубена. Няма и методология в България, която да работи в такива случаи – с изключение на 20 дни в ЦПЗ и следващо проследяващо лекуване.

След 20-ия ден в ЦПЗ пациентът става проблем на фамилията.

Вероятно ще бъде освидетелстван, че не носи отговорност за дейностите си. Това на процедура не се подлага под подозрение.

А в случай че лежи в затвор, ще бъде в профилиран – да вземем за пример този в Ловеч, който е единствено за освидетелствани. Плюсът там е, че ще бъде наложително лекуван. Има такава мярка. Освен изтърпяването на наказването, протича и лекуване. В това положение, с уместно лекуване, може да стане естествен човек, който да осъзнава дейностите си.

В медиите четох, че виждал майката като зложелател – не го подлагам под подозрение. В психотичен епизод всичко може да се случи в главата на човек в неуравновесеност.

Съмнявам се да е употребявал опиати в тази ситуация. Не е изключено да е употребявал в някакъв миг. Те повреждат мозъка, увредата остава и когато е реалност, може да се надяваме единствено антипсихотици и антидепресанти да създадат биохимията в мозъка от малко малко естествена.

Любовта на майката се трансформира в причина за нейното ликвидиране. 

И най-вероятно поради стигмата на обществото против психичноболните – тя не съумява да превъзмогне това, че е сполучлив човек, само че има такова дете. Затова е трансформирала казуса си в тематика табу. Стараела се е да не се схваща за положението на сина ѝ “, сподели експертът пред Флагман.бг.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР