Любовта може да се почувства по различни начини - от

...
Любовта може да се почувства по различни начини - от
Коментари Харесай

Пеперуди в стомаха. Създадоха карта на любовта: кои части на тялото засяга?

Любовта може да се почувства по разнообразни способи - от появяването на " пеперуди " в стомаха до изтръпване в слабините. Учени от университета Аалто, Финландия, идентифицираха 27 разнообразни типа обич, които човек може да изпита, а също по този начин показаха точните области в тялото, които те засягат.

Учените организираха изследване, основано на изследване на стотици участници, както мъже, по този начин и дами, с цел да дефинират по какъв начин другите типове обич провокират разнообразни чувства в човешкото тяло, написа Daily Mail. За да създадат това, участниците бяха помолени да оцветят силуета на човешкото тяло, с цел да покажат къде се появяват избрани реакции към разнообразни типове обич, както и да опишат своите физически и психически чувства.

Както демонстрират проучванията, макар обстоятелството, че множеството типове обич се усещат по-добре от нашия мозък, те също имат мощно влияние върху разнообразни елементи на тялото. Според учените типовете обич имат набор от чувства от слаби до доста мощни.
 обич, мъж, жена Любовта може да се почувства по разнообразни способи - от появяването на " пеперуди " в стомаха до изтръпване в слабините Снимка: Daily Mail
Оказва се, че буйната обич е най-силният тип обич и визира цялата горна част на тялото, мозъка и региона на слабините. Тоест възприятията на тази обич са по-силни точно в тези елементи на тялото. Любовта към непознатите и Бог минимум се отразява на чувствата в мозъка и тялото.
 обич Усещания в тялото, които пораждат вследствие на всеобща обич и родителска обич Снимка: Daily Mail
Според учените любовта сред хората може да се раздели на полова и несексуална. Особено близки са типовете обич, които имат полови конотации. Те са тези, които провокират най-силни прекарвания и страсти.

Учените също откриха мощна връзка сред физическата и умствената активност на страстите. Колкото по-силно се усеща любовта в тялото, толкоз по-силно се усеща от нашия мозък и толкоз по-приятно е. Според създателите на проучването чувствата в горната част на тялото стават по-слаби, в случай че не става въпрос за типовете обич, които провокират мощни страсти.
 обич Усещания в тялото, които пораждат вследствие на буйна обич и същинска обич Снимка: Daily Mail
Важно е да се означи, че множеството от участниците в това изследване са дами с висше обучение. Затова учените признават, че резултатите биха могли да бъдат разнообразни, в случай че респондентите представляваха по-широки категории хора.

Например, в случай че изследването се организира измежду доста религиозни хора, любовта към Бог ще бъде първото и най-силно възприятие. Същото важи и за родителите, в случай че единствено те бяха интервюирани, тогава любовта към децата би била най-силна, считат учените.

Сред типовете обич, които учените разграничават, са буйната обич, елементарната обич, любовта към хората, към децата, към животните, към себе си, към родината, към Бога и други типове обич.
 обич Усещания в тялото, които пораждат заради разнообразни типове любов Снимка: Daily Mail
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР