Любовта може да не се купува с пари, но за

...
Любовта може да не се купува с пари, но за
Коментари Харесай

Най-скъпите сватби в света

Любовта може да не се купува с пари, само че за сватбата те са нужни. Има случаи, в които охарчването около церемонията придобива внушителни размери.

Да, става въпрос за пари, за доста пари.

Преди да видите обаче какви суми са изхарчени по света, ще ви кажем единствено, че най-скъпата женитба в България е вдигната през 2006 година Тогава фамилията на Евгения и Николай Баневи харчи скромните 400 хиляди евро. На сватбеното празненство са пели именитите Джо Кокър и Лили Иванова.

10. Челси Клинтън и Марк Мезвински

 Снимка 322319

Сватбата на дъщерята на Бил Клинтън е коствала пет милиона $ . Бракосъчетанието се състоя през 2010 година в Ню Йорк и на него участваха 400 посетители. Роклята на булката беше дело на дизайнерката Вера Уонг, а безглутеновата сватбена торта се издигаше метър и половина над земята.

9. Уейн Рууни и Колийн Маклоклан

 Снимка 322320

Бившият футболист на Манчестър Юнайтед се ожени за учебната си обич през 2008 година на италианската Ривиера. Това е коствало на Рууни осем милиона $ .

8. Крис Хъмфрис и Ким Кардашиян

 Снимка 322326

Сватбата се състоя през 2011 година и е коствала 10 милиона $ . Интересното е, че двамата не са платили нищо за нея, тъй като разноските са покрити от медии платили да отразяват събитието. Всичко обаче е в предишното, защото бракът им изтрая единствено 72 часа.

7. Андрей Мелниченко и Александра Кокотович

Руският милиардер е похарчил забележителните 29 милиона $ , с цел да направи запаметяваща се женитба. На церемонията, състояла се през 2005 година, са пели Уитни Хюстън, Кристина Агилера, Хулио и Енрике Иглесиас. Сред гостите е имало имена като Владимир Путин и Роман Абрамович. Има клюки, че единствено хонорарът на Кристина Агилера е бил над два милиона $, с цел да извърши три песни.

6. Анджела Янг и Хуанг Сияоминг (Huang Xiaoming)

Имената им може да не ви приказват нищо, само че в Китай те са много известни. В родината си Анджела Янг е известна като " Китайската Ким Кардашиян ". Сватбата на влюбената двойка е коствала 31 милиона $. Сватбената торта е била към 10 метра висока и е била сложена на въртележка, която е сглобявана един месец. Всеки от гостите си е тръгнал с подарък - красива чанта, в която е имало мобилен телефон.

5. Принц Уилям и Кейт Мидълтън

 Снимка 322329

Кралската женитба е била на стойност 34 милиона $ . Бракосъчетанието им бе несъмнено като събитието на века. То имаше над 1900 посетители и два милиарда фенове го гледаха онлайн по малкия екран.

4. Амит Батия и Ваниша Митал

Ваниша Митал е щерка на един от най-богатите предприемачи в Индия. Сватбата е оценена на 60 милиона $. Празненствата не престават цяла седмица, като всички посетители са превозени особено до Париж с частни самолети. Не са минали без звездно наличие, несъмнено. Кайли Миноуг е изпълнила няколко песни на влюбените младоженци.

3. Бхармани Реди и Раджив Реди

Отново индийска женитба, този път за нея са изхарчени 77 милиона $ . Почти всички известни боливудски звезди са участвали на събитието. Всичко е платено от бащата на булката, който се е готвил за сватбата шест месеца.

2. Принц Чарлз и Даяна

 Снимка 322332

Още една кралска женитба, този път през 1981 година Тя е коствала на фамилията 115 милиона $ , като огромна част от тези пари са били планувани за защита. Най-екстравагантният подарък, който двамата получават, е от емира на Бахрейн. Той им подарява инкрустиран със скъпоценни камъни модел на лодка.

1. Шейх Мохамед бин Зайед ал Нахаян и принцеса Салама

Големият победител е похарчил колосалните 137 милиона $ , през 1981 година 20 хиляди души са били посетители на тържествата, който са траяли цели седем дни. За случая е бил издигнат стадион, който да побере всички поканени. Младоженецът е дошъл, с цел да вземе булката с шествие от 20 камили.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР