Любовта между двама души никога не е безпроблемна. Има различни ...

Любовта между двама души никога не е безпроблемна. Има различни

5 проблема с парите, повод за конфликт във връзката

Любовта сред двама души в никакъв случай не е безпроблемна. Има разнообразни спешни обстановки, които двамата съумяват да преодолеят или пък се стига до раздяла/развод. Темата за парите е измежду водещите. Защо?

Навици във връзка с това кой по какъв начин харчи

Един от най-постоянно срещаните казуси, които двойките имат във връзка с парите, е по отношение на навиците на харчене на сътрудника. Независимо от това наистина ли сте в брак или ресурсите ви са обединени, това по какъв начин половинката ни харчи или пък ние, постоянно основава напрежение. Ако да вземем за пример единият от двамата, не се отнася съществено към финансите, то това провокира напрежение, че в случай че се съберете в едно семейство, несериозността ще продължи.

Несъответствието на приходите

Освен в случай че и двамата сте на идентични йерархични позиции или имате бизнеси, които се развиват еднообразно добре, разликата в приходите е неизбежна. Когато тя е малка, може да не бъде „ видяна “, само че забележителната разлика в месечните хонорари е доста евентуално да внесе стрес в връзките.

Нивото на стрес зависи и от това по какъв начин се оформя бюджетът, наистина ли единият сътрудник не харчи заплата единствено за себе си, изисквайки да има досег и до финансите на другия. Възможно е единият да не търси по-положителни благоприятни условия за себе си, тъй като му е комфортно сътрудникът му да получава повече пари и да знае, че може да разчита на него.

Каквато и да е обстановката, несъответствието в приходите пораждаИзплащането на задължения

Кредитите под всякаква форма могат да бъдат мотив за спор в любовната връзка. Как планирате да ги изплатите, кой е виновен за изплащането или в каква времева линия желаете да се справите. Дългът може да бъде доста съществен казус, в случай че мъчно се погасява и има дефицит на средства за настоящи потребности.

Кой ръководи бюджета

В доста връзки единият сътрудник всички финанси. Това неизбежно може да докара до казуси, защото единият сътрудник може да се усеща контролиран, уплашен, че харчи прекалено много, даже и да не е по този начин.

Големите покупки и решаванията обвързвани с тях

Такива биха могли да бъдат дом, кола, екскурзия и други, които също могат да доведат до стрес във връзката и различия. Кой взима решаванията за тях, има ли координация, чувствали се единият от двамата подценяван, тъй като не са се допитали до него...

Снимка: istock

Източник: az-jenata.bg