Любовта е там, където я срещнеш. Глупаво е да я

...
Любовта е там, където я срещнеш. Глупаво е да я
Коментари Харесай

Кърт Вонегът в някои от най-известните си цитати

" Любовта е там, където я срещнеш. Глупаво е да я търсиш, мисля даже, че доста постоянно е ужасна. Бих желал хората, за които условно се допуска, че се обичат, да си напомнят следните думи, когато се счепкат: 'Моля, по-малко обич и повече положително отношение'. "

" Не си губете времето в злоба. Понякога ще бъдете в предна позиция, от време на време ще изоставате. Надбягването е дълго и в последна сметка е със самите вас. "

" И даже в този момент, на изпълнената с горест възраст шейсет и шест, чувствам още веднъж коленете ми да се разтреперват от неспокойствие, когато срещна някой, който още счита за допустимо на земята да се възцари едно само огромно, щастливо и спокойно семейство — фамилията на Човека " — " Затворникът "

" И двамата бяхме уверени тогава, а аз не преставам да мисля по този начин и до през днешния ден, че животът може да бъде напълно лек и приятен; задоволително е да намериш нужното наслаждение в десетина неща, които да се повтарят безконечно. " — " Фарс или в никакъв случай към този момент самотност "

" Друг минус на човешкия темперамент е това, че всеки желае да строи, а никой не желае да се занимава с поддръжка. "

" Ние сме това, на което се преструваме, по тази причина би трябвало да внимаваме на какво се преструваме " — " Майка нощ "

" Не би трябвало безусловно да сте вманиачен, с цел да работите при нас, само че въпреки всичко оказва помощ. " — “Котешка люлка ”

" Странните оферти за пътешествия са уроци по танц от Бога. " — " Котешка люлка "

" Най-страшната истина, пред която би трябвало да се надигнем, и която евентуално ще ме направи несмешен до края на дните ми, е, че най-малко съгласно мен на хората им е все едно дали планетата ще съществува и отсега нататък. Имам възприятието, че всички живеят, все едно са в " Анонимни алкохолици " - ден за ден. Още няколко дни ще бъдат задоволителни. Познавам прекомерно малко хора, които мечтаят да има свят и за внуците им. "

" За мен светец е този, който се държи честно в подмолно общество. "

" Твърде доста време трябваше да мине, с цел да разберем, че смисълът на човешкия живот, без значение кой го управлява, е да се обича някой, който може да бъде обичан. "
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР