Любовта е ослепителна, така че не научаваме някои уроци от

...
Любовта е ослепителна, така че не научаваме някои уроци от
Коментари Харесай

3 урока за любовта, които много жени осъзнават твърде късно

Любовта е ослепителна, тъй че не научаваме някои уроци от първия път. Но животът е прекомерно къс, с цел да повтаряме същите неточности. Ето три урока, които доста дами осъзнават прекомерно късно:

1. Никой не може да бъде заставен да ви обича
Всичко, което можете да извършите, е да бъдете тази, която да обича. Всичко останало зависи от другия човек. Колкото и да се стараете да обичате и да се грижите за даден мъж, това няма да го накара да изпитва същите реципрочни усеща. Но това не е краят на света!

Ако знаех това по-рано, нямаше да се жертвам за мъже, които нямаше да ми отвърнат с реципрочност. Приемах персонално, в случай че някой не ме обичаше. Мислех, че нещо не е наред с мен.

Но въпросът е, че можем да бъдем единствено най-хубавата версия на себе си, с цел да дадем на другите най-вече аргументи да ни обичат. В противоположен случай няма по какъв начин да ги накараме да почувстват нещо към нас.

Същото важи и за нас: не е нужно да обичаме някого единствено тъй като той ни обича. Това е наш избор и единствено наш избор!

2. Всеки човек дава любовта, която знае по какъв начин да даде, а не тази, която чакаме
Всеки показва възприятията си по собствен личен метод. Не можете да диктувате на колегата си по какъв начин би трябвало да ви обича. Любовта е отражение на душата на индивида. Научете се да приемате любовта му такава, каквато е. Оценявайте я и бъдете признателни.

3. Безусловната обич би трябвало да бъде освен към другите, само че и към вас самите
Ние умеем да обичаме при избрани условия, умеем да съдим и подлагаме на критика. Но в случай че спрем да вършим това, можем да почувстваме същинската обич. Трябва да стартираме от себе си: да се научим да обичаме себе си във всяко едно отношение. Чак по-късно идва ред и на другите.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР