Любовчия решил да си отмъщава на отец Иван, като запали

...
Любовчия решил да си отмъщава на отец Иван, като запали
Коментари Харесай

Хроники на Северозапада: Ревнивец тръгна да пали отец Иван, обърка къщата

Любовчия решил да си отмъщава на отец Иван, като възпламени дома му, само че объркал къщата, научи организация BulNews.
Делото против Б.П., който е осъждан за голям брой обири, се гледа в районния съд в Лом. От документите по процеса излиза наяве, че в средата на юни 2017 година мъжът е запалил два парцела в село Якимово. На 14 юни 2017 година към 4.30 часа Б.П. драснал клечката на сграда в парцел на ул. "Георги Димитров " № 9. Имотът е благосъстоятелност на М.И., който живее в София. Тогава изгоряла цялата сграда и покъщнината в нея, както и 300 бали люцерна. На идната нощ към половин час след среднощ подпалвачът запалил сграда, благосъстоятелност на фондация „ Дом за сираци св. Николай “, намираща се на ул. "Александър Стамболийски " в селото. За благополучие тя била необитаема и лумналите пламъци не ранили никого, само че покривът на постройката изгорен.
Причината младежът да възпламени постройката към приюта е, че някогашната му другарка живеела там. Дни преди да стартира огнените офанзиви Б.П. и възлюбената му се скарали. Пред магистратите младежът декларирал, че тя е била настройвана от свещеника против него, като той я съветвал да не се виждат повече. Тогава ревнивецът решил да отмъсти на отец Иван, като възпламени една от къщите му. Така той драснал клечката на първия парцел, мислейки, че е на отеца, само че сбъркал. Когато схванал за гафа си, взел решение да се поправи и още на идната нощ да изпепели верния парцел.
За дейностите си пироманът е наказан на 2 години затвор при първичен непоколебим режим. Той ще би трябвало да заплати направените разходи по делото и да покрие нанесените вреди на пострадалите от палежите.
Присъдата може да се апелира пред окръжния съд в Монтана.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР