Любов, захар и магия! Това са сладкишите, с които глезим

...
Любов, захар и магия! Това са сладкишите, с които глезим
Коментари Харесай

Любов, захар и магия: Прекрасен меден сладкиш за цялото семе...

Любов, захар и магия! Това са сладкишите, с които глезим обичаните си хора. Затова ви споделяме рецепта на прелестен меден сладкиш с маскарпоне.

Прави се повече от бързо и елементарно, а се топи в устата и сме сигурни, че ще се влюбите в него. Наистина е страховит!

Винаги може да закупите подготвени блатове от магазина, само че в случай че ги приготвите вкъщи, сигурно ще бъде по-вкусно.

Ето и нужните артикули:

За блатовете:

250 грама меко масло

3 яйца

1 чаша и половина кафява захар

6 лъжици мед

2 лъжички сода за самун

3 чаши брашно

За крема:

500 грама маскарпоне

200 грама заквасена сметана

200 грама цедено кисело мляко

150 грама пудра захар

2 лъжици лимонен сок

1 лъжичка настъргана кора от лимон

половин лъжичка канела

1 ванилия.

Набавили сте нужните артикули за медения сладкиш и е време да запретваме ръкави.

Първо разтопяваме маслото и го разрушаваме с яйцата, меда, захарта и содата за самун.

След това прибавяме по малко от пресятото брашно, до момента в който ни се получи лепкаво тесто. Върху хартия за печене се обрисуват шест кръга с диаметър от 26 сантиметра.

В кръгове се разпределя тестото и след това се заглаждат. Пекат се в тава на 180 градуса за към девет минути. Охлаждат се и се изрязват на верните форми – кръгове.

Приготвяме крема като разрушаваме за малко маскарпонето. Прибавяме към него и заквасената сметана, цеденото кисело мляко, захарта, лимоновия сок и настърганата кора от лимон. Разбъркваме с ванилията и с подправките.

Накрая ни остава единствено да си сглобим тортата като всеки от шестте блата се намазва щедро със пласт от вкусния крем с маскарпоне.

Отгоре отново намазваме щедро цялата торта с крема и благопожелание я поръсваме поръсваме със натрошен/настърган шоколад, с кокосови стърготини или с каквото друго ни хрумне.

Любов, захар и магия! Сега към този момент цялото семейство може да се наслаждения на вкусния и доста елементарен за правене сладкиш.

Пожелаваме ви добър вкус!

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР