Любов Миронова е ръководител на Училище за съзнателни родители, където

...
Любов Миронова е ръководител на Училище за съзнателни родители, където
Коментари Харесай

Любов Миронова: Възпитанието на едно дете започва преди да има... дете

Любов Миронова е началник на „ Училище за съзнателни родители ”, където организира онлайн курс и видео уроци. Този курс е подобаващ за:
бъдещи родители, с цел да могат да се срещнат с това, което им следва и да си дадат време за личностни промени и подготовка. Прекрасен подарък за всяко младо семейство:     - родители, които чакат дете, с цел да се ориентират в целите и да са фокусирани в идващите стъпки с визия напред родители с деца до 3 годишна възраст - да набират принадлежности, да наваксат пропуски и да си създадат проект по отношение на детската градина и училище родители с деца от 4 до 6 годишна възраст - да поправят и развият наличието си в живота на детето по стойностен метод и да си създадат проект по отношение на постъпване в първи класЗа контакти и записване:
имейл: [email protected]ел.: 0884 565 978
https://lmironova.com/vipusk_2023/

Малко откакто родила, една жена отишла при Учителя Петър Дънов, да го попита по какъв начин да възпитава детето си. Той обаче я отпратил, споделил й, че доста е закъсняла. Кога би трябвало да стартира възпитанието на едно дете?За тази история за първи път слушам и имам вяра, че е доста точна и с допустимо минимум думи, внася изясненост по тематиката.  Деца се възпитават първите седем години. В тази връзка е изразът:  „ На този му липсват първите седем години! “. Възпитание се прави с персонален образец. Каквото правиш, вярваш и живееш, такова става детето ти. В този смисъл за може един родител да възпита добре детето си, би трябвало да работи над личностното си развиване, над дейностите и бездействията си и доста деликатно да сортира при кого оставя детето си.

Детето в първи възрастов интервал от 0 до 7 години няма ценностна система, през която да отсява положително и неприятно. Щом го прави възрастният е положително и то го копира безусловно. В този интервал детето е изпълнено с така наречен подражателни сили, с изцяло отворено схващане за оптимално бързо учене.
Затова възпитанието на едно дете стартира преди да има дете. Трябва време на бъдещите родители да се приготвят, да поработят над себе си, да влязат съзнателни в този стадий на живота си. За да няма корист с това, е значимо да отбележа, че биологията на човек,  е с преимущество или казано по-друг метод –  деца се раждат сред 20 и 30 годишна възраст. Ако приемем, че на човек му трябват 5 години да се настрои, времето за раждане на първо дете е от 25 до 29 години.

Тъй като има мнения, какъв брой е мъчно да си намериш сътрудник, пък какъв брой е мъчно да имаш деца в днешно време, внушения, които се носят като мъгла и завладяват мозъци, е добре да се замислим  по кое време времето е било по-добро исторически. Бърза информация демонстрира Втора международна война, Първа международна война, емиграция към Америка, Наполеонови войни… Времето е каквото е и най-големият подарък, които човек може да има, най-голямата реализация, която може да направи, е като родител, да съобщи себе си на идващото потомство.
На какво учите бъдещите родители? Водя „ Училище за съзнателни родители ” от години онлайн и от този месец то за първи път ще бъде онлайн през Zoom, тъй че родители от страната и чужбина да могат да се включат.
Това, което учим с тях, е по какъв начин да си създадат собствен неповторим проект за развъждане на детето си. На всеки проектът е друг, съгласно силите, опциите, целите. Курсът съставлява отваряне на порти, като портали, през които те поглеждат с инструкции и преценят, до каква степен тази посока на развиване е уместна за тях.

Давам ясни инструкции по кое време, кое и какъв брой е добре да се прави и за какво – като рецепта на вкусно сготвена манджа. Оттам насетне според от наличните артикули, време, усет и здравословно положение,  всеки модифицира рецептата като си припомня, че е значимо да е вкусна и да е в посоката на първоизточника.
Кои са най-важните неща, които родителите би трябвало да осъзнаят/направят, с цел да са изградят здрава, хармонична персона?Най-важните неща, които би трябвало да осъзнаят са, че човек се ражда на пластове или като матрьошки. Първо се ражда физическото тяло, по-късно етерното, астралното, менталното… Като родители би трябвало да знаем кое тяло по кое време се ражда и по какъв начин да го поддържаме, развиваме и най-важното по какъв начин да не пречим.

За да е хармонична личността, основно е да не слагаме каруцата пред коня с всевъзможни моди за развъждане на деца, които поставят четвъртата матрьошка – менталната още в детската градина. Едно по едно. Най-най опростенчески казано, при първия възрастов интервал работим детето да е крепко физически и посредством придвижване да развие оптимално добре нервната си система.

В тези цели екраните (телевизия, смартфони…) не оказват помощ.  Не оказват помощ и така наречен „ влюбвания “ или моди. Нещо става съвременно, да вземем за пример прочувствената просветеност и хоп, в детската градина ще ги вършим прочувствено интелигентни. Пък това е тематика на втори възрастов интервал и като се смъкна по-рано, прави единствено вреди. Модите ще са част от живота на младите родители, въпросът е да имат координатна система кое, по кое време се прави и за какво, и да не се „ връзват “ на натиска за превръщането на децата в дребни възрастни с така наречен „ Изоставате! Изоставате! “. Децата имат право на детство, на игра, на непорочност и е извънредно безсрамие някой да се пробва да им го открадва, като им нанася вреди за цялостен живот.
Според психолози сега има доста деца, които са пристигнали на Земята, с цел да ни оказват помощ да преминем през тези сложни времена, само че те се усещат комплицирани и самотни. Какво да създадем, с цел да им помогнем да открият себе си и по какъв начин не им пречим, като родители и общество, да осъществят своята задача?Децата имат потребност от сигурност, непоклатимост, обич и религия в триумфа ми. Тези неща се дават от родителите или от близки родственици, от време на време от учители. Това построява ядката, сърцевината на детето.

И тук са значими полезностите. Преди години полезност беше да имаш деца, за всяко хранене да се готви храна от качествени артикули, да има книги, вечер хората да се събират и пеят дружно, да си приказват, до момента в който децата играят свободно на открито. Децата са износвали облеклата на други деца, не са пътували в чужбина, не са имали съвсем играчки. Родителите не са ходили на коафьор, маникюр, бар, пътувания… Селото или входът са помагали за развъждане на едно дете.
Обществото би трябвало да спре да се отнася с децата като с животни в неприятния смисъл на думата. Това не са лигльовци, а това е бъдещето на нацията. Добре е насочи публичен запас към това най-хубавите примери за хора да отиват при децата в детската градина, тъй че те като ги копират, резултатът да е хубав и стойностен. Добре е каквото и да се прави за деца, да е красиво и обилно.Всичко, което би трябвало обществото да прави за децата, е добре разказано и правено от Людмила Живкова.

С какво „ Училище за съзнателни родители ” се разграничава от другите сходни учебни заведения?
Реално има няколко типа учебни заведения. Едните са към лечебни заведения и нормално са безвъзмездни, където се изяснява по какъв начин протича раждането, с здравна устременост. Тук фокусът е болничното заведение да има клиенти и от време на време има корист да се склоняват младите майки да раждат секцио, което нито за детето, нито за тях, е добре за цялостен живот, в случай че не е животоспасяващо.

Други са на акушерки – горещо предлагам. Там майките се учат да раждат естествено, учат за кърменето, за гимнастиката и масажите, които би трябвало да вършат на бебето.
Трети са безвъзмездни към някой МОЛ най-често. Канят се лектори да опишат нещо забавно за 20-30 минути. То обаче е отвън какъвто и да е повсеместен подтекст и не безусловно е в една посока. Като шарени бонбони, които се вадят от джоба. Придружено е с реклама на артикули – шишета, биберони, бебешки колички.
Четвъртото е това, което аз повеждам. То няма аналог. Училището за умишлено родители се занимава по какъв начин се възпитават персони и дава цялостна картина за първи възрастов интервал от 0 до 7 годишна възраст в границите на една година или шест модула. В първите три работим за смяна на родителите, настройките и средата. Чак тогава, в четвърти модул, отиваме при детето. Първо би трябвало да се построи здрава основа.


Любов Миронова е от хората, които не се побират в рамки. Работила е в областта на финансите, организира образования по мениджърски умения, експерт е в региона на персоналната успеваемост. Но в един миг сменя приоритетите – слага преди всичко децата. Любов Миронова е сред визионерите за смяната на просветителната система в България. Работи с триумф с така наречен хиперактивни деца, деца с недостиг на вниманието, занижена памет или просто по-палави. Активист е за смяна на системата на обучение - създава и разгласява „ Устойчив модел за обучение и естетика с деца “. Провежда образования за учители и шефове. На 1 ноември, 2021 година е определена за Будител на регион Слатина в град София.
Гледайте тук присъединяване на Любов Миронова в LIVE в 8 със Списание 8!
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР