Любов. Една дума от само пет букви, не като “хеликоптер

...
Любов. Една дума от само пет букви, не като “хеликоптер
Коментари Харесай

Великите любовни истории: Ерос Рамацоти и Мишел Хунцикер – любовта се променя с времето, но си остава завинаги любов

Любов. Една дума от единствено пет букви, не като “хеликоптер ” или “антикуагуланти ”, която обаче съдържа в себе си епохи история, романтика, покруса, възходи, спадове, наслади и страдания. Дума, която всички велики създатели са се стремили да претворят в творбите си по един или различен метод.

Любовта е това велико в своята повсеместност и в същото време бутиково в своята уникалност възприятие, което всички мислим, че познаваме, само че което в последна сметка се оказва неподатливо на асимилиране и изложение. Защото то не е нито математическа формула, нито скерцо на Александър Бородин, нотите на което можем да заучим да свирим безпогрешно. Просто тъй като, когато човек обича, е мъчно да се изясни за какво обича, а и да се вкара любовта в избрани параметри, е напряко невъзможна задача.

Такава е и любовта на живота на нашия воин – любим на милиони дами по света, секс-символ на 90-те, момчето, което, въпреки и с посребрели коси през днешния ден, по този начин и в никакъв случай не порасна. Един артист, който пленява душите и очите към този момент 40 години, през които не спря да пее за същинската обич и за най-простото място, където да я откриете  – в сърцето.

Изминаха 13 години, откогато една от най-красивите и сантиментални двойки в света на шоубизнеса си споделиха публично довиждане след 11-годишен брак и една щерка. От онази 2009-а година, през когато Ерос Рамацоти и швейцарската му брачна половинка, модела Мишел Хунцикер, сложиха подписите си под бракоразведните документи, доста вода изтече под моста на живота. Мишел роди още две дъщери, които кръсти Соле (Слънце) и Челесте (Небесна), от Томазо Трусарди, наследник на създателя на стилната империя със същото име. А Ерос не изостана по-назад и вля надареното си и красиво ДНК в телата на други две деца – Рафаела и Габрио, които роди втората му брачна половинка, Марика Пелегринели.

 Ерос и Мишел Хунцигер

Изглежда обаче, че след десетгодишните си втори бракове някогашните съпрузи са теглили чертата под житейската равносметка и са стигнали до извода, че в действителност същинската обич ражда не хваща. 58-годишният Рамацоти и 45-годишната Хунцигер са още веднъж свободни и всички почитатели се питат: Възможно ли е да дадат втори късмет на любовта си?

Стискаме палци това да се случи. Понеже обичаме по какъв начин Ерос обича и желаеме още веднъж да ни убеди, че от Мишел няма “più bella cosa ”[1] на света.

Много от нас като дребни сме си мечтали, че като пораснем, ще се оженим за тая или оная  звезда от шоу бизнеса или спорта,  чийто афиш с години е покривал старите тапети в детската ни стая. Всяка вечер преди да заспи, 9-годишната Мишел праща въздушна целувка на артиста с меланхоличния взор и леко нацупени плътни устни, който я гледа от плаката на стената. И е уверена, че ще се омъжи за него.

По това време родената в Соренго, Швейцария момиче живее с родителите си в берлинското предградие Остермундинген. След като татко й ненадейно умира през 2001 година, Мишел и майка й се местят в Милано. Моделската й кариера стартира, откакто подписва контракт с стилния сътрудник Рикардо Гей. Бъдещето й в този бизнес наподобява повече от обещаващо,  само че тя не е кой знае какъв брой въодушевена, тъй като мислите й са другаде – те продължава да мечтае един ден да срещне Ерос.

И тъй като ориста обича тези, които не се отхвърлят от фантазиите си, този ден в действителност настава.

Годината е 1995-а. 18-годишната Мишел и 32-годишният Рамацоти се срещат в миланска дискотека. Но вместо да е на върха на щастието, ошашавената Мишел безусловно побягва. Убедена е, че в очите на Рамацоти тя е просто следващата фенка, която желае да скочи в леглото му и той надали ще си спомня за нея на идващия ден. Колко единствено е била глупава и наивна, с цел да си мисли, че може да притегли вниманието на своя кумир! Връща се с първия трен вкъщи – селцето Требо ди Рено, на към 20 минути с кола от Болоня. Обещава си, че от на следващия ден към този момент стопира да мисли за Ерос и глупавата си детска фантазия.

И тогава става интересно…

Мишел обаче напълно неправилно е решила обстановката от дискотеката, тъй като Рамацоти е толкоз впечатлен от запознанството си с нея, че му е невероятно да прогони от мислите си облика на хубавото момиче от предната нощ. Яд го е единствено, че я е пуснал да си тръгне, без да изиска адреса й. Знае единствено името й и че живее в Требо ди Рено. Обаче и това е нещо!

Решен да я открие непременно, още на другия ден Ерос се озовава в селото и стартира да обикаля локалните кафенета и питейни заведения, разпитвайки хората дали знаят къде живее Мишел.

Когато майката на Мишел отваря входната врата и вижда на прага й да стои не кой и да е, а звездата от плаката в детската стая на щерка си, изгубва и мозъка, и дума. Дали не е някаква смешка? Или получава инсулт? Какво, за Бога, става?

Само че няма неистина, няма машинация. Това е Ерос Рамацоти от плът и кръв, който учтиво пита: “Извинете, Мишел у дома ли е? ”

Да, у дома е Мишел и дори е още по пижама.

И да, приказките могат да се случват и на елементарните девойки.

През 1996 година от тази буйна, непредвидена и приказна обич се ражда Аурора, а две години по-късно Ерос и Мишел публично скрепяват връзката си на стилна брачна гала в замъка Орсини Одескалки ди Брачано.

З

След седем щастливи години, прекарани дружно, идва и рецесията. Дълги години претекстът за развода остава прикрит за обществеността и чак в изявление през 2017-а Мишел събира храброст да приказва за нещото, което унищожава брака им. Годините сред 2001 и 2005 година Мишел се оказва под пагубното въздействие на сектата “Воини на светлината ”, чиято лидерка, Клелия, я притегля мощно с духовната и физическата си хубост. Но вместо да се усеща приобщена и обичана, с времето Мишел стартира да се затваря от ден на ден в себе си и страни даже от най-близките си. През цялото това време красивата русокоска се придържа към спиритуалния начин на живот, който проповядва Клелия – полово самоограничение и медитация.

През 2006-а Мишел най-сетне намира сили да се опълчи на зловредното въздействие на Клелия и да откри правилния пътя назад към  себе си. Въпреки положените старания обаче, тя осъзнава, че с брака й е свършено. С Ерос се развеждат три години по-късно.

Но и двамата, към този момент някогашни съпрузи не би трябвало да чакат дълго преди още веднъж да намерят любовта – или най-малко правдиво копие на тази, която са имали между тях. През 2011-а в живота на “излекуваната ”  Мишел се появява Томазо Трусарди. Две години по-рано Ерос се среща с втората си брачна половинка, модела Марика Перигринели, с която публично се събират през 2014-а.

Марика среща Рамацоти, до момента в който е студентка в университета в Милано. “По това време въобще не мислех за деца, тъй като имах упоритости в професионален проект, които желаех да осъществя. Но когато се влюбиш в мъж, който е с 25 години по-възрастен от теб, ти идва някак естествено да искаш да го ощастливиш като му родиш дете. ”

Двете бременности поставят завършек на академичната кариера на красивата Марика. Както и на романтиката сред двамата.

“През множеството време си стоях сама у дома с децата. Ерос непрекъснато пътуваше. А когато хлапетата потеглиха на учебно заведение, се почувствах длъжна да го съпровождам в пътуванията му. В един миг обаче ми писна и споделих “баста ” – освен на изморителните турнета, само че и на брака ни. ”

Горе-долу по същото време Мишел също афишира на висок глас раздялата си с наследника на стилната империя. “Искам да направя по-скоро това, което доста двойки отсрочват с години, а то е да си потегли, прощавайки както на него, по този начин и на себе си. Не се ровете в делата ни, с цел да разберете какво ни е довело до това решение след толкоз години. Вместо това се пробвайте да разберете за какво сме стигнали дотук и за какво не се разделяме с неприятни усеща. Най-добрите неточности са тези, които вършим от обич, тъй като точно те ни карат да живеем на цялостни обороти и те са тези, които ни подтикват да вървим напред в живота. ”

26 години след премиерата на една от най-хубавите любовни италиански балади на всички времена, Più Bella Cosa, отдадена на обичаната Мишел Хунцикер, Ерос я изпя още веднъж единствено преди няколко месеца онлайн в телевизионното й шоу “Michelle: Impossible ” по Canale 5 на Mediaset. И след това двамата буйно се целунаха по устните. Както в миналото.

Докато гледа шоуто от дивана вкъщи, дъщерята Аурора не може да сдържи сълзите си. Въпреки че родителите й в никакъв случай не са преставали да бъдат другари и постоянно е чувствала любовта им, някак е необичайно да видиш по какъв начин се целуват пред милиони фенове, след толкоз доста години. И все пак…

Все отново постоянно има вяра, че любовта ще се възроди като феникс от пепелта на времето. Защото то, времето, може и да я трансформира, само че тя постоянно си остава такава, каквато е – просто обич.

[1] По-хубаво нещо (ит.)

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР