Любослав Пенев напусна обиден ЦСКА 1948 след скандал с различни

...
Любослав Пенев напусна обиден ЦСКА 1948 след скандал с различни
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Любо Пенев тръгна за чужбина след обиди към сина му

Любослав Пенев напусна афектиран ЦСКА 1948 след скандал с разнообразни хора в клуба и потегли да си търси тим в чужбина, научи Lupa.bg. Ел Голеадор нощес отпътува за Испания, където ще съчетае потребното с приятното - ще си почине от напрежението в родния футбол, а наред с това ще продължи и договарянията къде да продължи треньорството му. Една от вариантите пред някогашният национал и някогашен претендент за президент на БФС е Компостела - тимът, в който мина част от кариерата му на професионален футболист.

Галисийците сега са отвън професионалния футбол и се намират в четвъртото равнище на испанския футбол - Сегунда дивисион RFEF, като заемат трето място в Група 1 и към момента са в битката за плейофните места за нанагорнище в по-горната дивизия. Лидер за момента е Арентейро с 31 точки след 14 кръга, следван от Гуихело с 29, Компостела с 27, като отборът има най-резултатното нахлуване (21 попадения) и най-хубавата голова разлика (+12) досега, като галисийците са директно пред други два тима, заемащи оформящи плейофното каре - Валядолид II и Самора. Само първият влиза непосредствено.

Любослав Пенев, прочут с чепатия си темперамент и огромна уста, се изпокарал с хора от клуба. Причината е неговият наследник, който играе в юношите на ЦСКА 1948, само че в последно време загуби титилурнато си място, а треньорът на гарнитурата - Йордан Минев, който напусна клуба при започване на ноември, отказвал да пуска Пенев - младши да играе. Тенденцията траяла и по-късно, което вбесило Любо, а недоволствата му стигнали до притежателя Цветомир Найденов, който неглижирал казуса, а огънят тлеел и в последна сметка се получил гърмеж. А след това и разлъка, която съгласно наши информатори била неизбежна, защото той мъчно преглътнал директни обиди и псувни по адрес на сина му! 

Едни от най-плодотворните години на Любо Пенев на Иберийски полуостров минаха в Компостела, където означи 32 гола в 69 мача в интервала 1996-1998, преди да премине в Селта Виго, където завърши испанската му авантюра през 1999-а. Преди това дълги години той игра във Валенсия (1989-1995), където мина от ЦСКА, в Атлетико Мадрид (1995/96), с който завоюва дубъл.

Бившият национал, участник на Европейското състезание 1996-а в Англия и през 1998-а на Мондиала във Франция, където България записа една от най-срамните загуби в историята си на международни шампионати - 1:6 против Испания, а Пенев водеше офанзивата на нашите. Две години по-рано, през 1996-а, след завръщане от Европейското, той произнесе прословутата фраза със супата.

Всъщност, Любо Пенев съвсем от всякъде си тръгваше със кавги, както в националния тим, по този начин и в ЦСКА. Същото важи и за Ботев Пд, чиято оферта е отхвърлил предни дни, а в последните години именитият нападател, повече прочут с неугледното си финансово положение, се лута сред " Армията ", Царско село и ЦСКА 1948.

За малко той опита шансове си във Валенсия, където е боготворен. През 2017 година той пое втория тим на " Прилепите ", само че си потегли бързо и още веднъж не по най-хубавия метод, който съгласно медиите в страната му е затворил вратите за връщане в клуба. Това е повода Любослав Пенев да търси шанса си другаде. По всичко наподобява, че Ел Голеадор, останал в историята на испанския футбол със супер головете си против Реал Мадрид в Примера дивисион и носещ капитанската лента на всички места, където е играл, ще продължи надалеч от България. Ако не се замеси в следващ скандал.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР