Любослав Костов е новият директор на Института за социални и

...
Любослав Костов е новият директор на Института за социални и
Коментари Харесай

БГ експерт: Мъск е три пъти по-богат от България

Любослав Костов е новият шеф на Института за обществени и синдикални проучвания на КНСБ и основен икономист на конфедерацията. Ето какво написа той преди дни във фейсбук:

Нали живеем в общество, в което получаваното заплащане зависи от интелектуалните качества, образованието и други качества? Ако благосъстоянията се разпределят по този начин, то и човешките качества би трябвало да подхождат на обикновено систематизиране. Например, междинният IQ на човек е 100, само че никой не има IQ 1000, нали по този начин?

Същото важи и за продуктивността. Един работи над междинното равнище, различен работи по-малко. Но никой не работи милиард пъти повече спрямо който и да било. Но когато се стигне до възнаграждение, се оказва, че някои получават милиард пъти повече, в сравнение с болшинството хора.

Богатството на Илон Мъск е оценено на към 211 милиарда $ през 2022 година Това е три пъти повече от Брутният вътрешен продукт на България и повече от Брутния вътрешен артикул на 150 други страни по света.

През 2000 година всички милиардери по света притежаваха $900 милиарда Комбинираното благосъстояние на милиардерите по света през 2020 година към този момент е било $8 трлн., а през 2021 година доближава $13,1 трлн. Ръст от 64% единствено за една година.

През 2000 година комбинираното благосъстояние на всички милиардери е представлявало 2,65% от международният Брутният вътрешен продукт, през 2007 година е 6%, през 2020 година е към този момент 9,5%, а през 2021 година към този момент е 14% от международния Брутният вътрешен продукт.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР