Любопитно Зрелищна акробатика и протест срещу безразличието за финала на

...
Любопитно Зрелищна акробатика и протест срещу безразличието за финала на
Коментари Харесай

Зрелищна акробатика и протест срещу безразличието за финала на ONE DANCE WEEK

Любопитно Зрелищна акробатика и митинг против безразличието за финала на ONE DANCE WEEK Закриващият уикенд на фестивала предлага фамилен билет с отстъпка за цирковия театър A SIMPLE SPACE и фокус върху Полша  Ванеса Николова 14 октомври 2019, 11:46  Зрелищна акробатика и митинг против безразличието за финала на ONE DANCE WEEK Източник: One Dance Week
илен край на ONE DANCE WEEK 2019 следва в Пловдив.

Зрелищният акробатичен театър A Simple Space на австралийската циркова компания Gravity & Other Myths ще забележим на 18 и 19 октомври в Дом на културата Борис Христов.

Фокус Полша показва млади хореографи, изследващи съществени проблеми.

Спектаклите Втора природа на Агата Синиарска и Каролина Гживнович и Добре пристигнали на самостоятелния актьор Аурора Лубос са зов против безразличието и могат да се гледат в последния ден от фестивала, 19 октомври.

Поради огромния интерес, ONE DANCE WEEK пуска в продажба билет за 4-членни фамилии с 50% отстъпка за представлението на 18 октомври от 20:00 часа в Дом на културата “Борис Христов”.

От предлагането могат да се възползват родители с деца над 7-годишна възраст. Билети и повече информация за фамилната отстъпка ще намерите тук.

На 18 октомври ще бъдат извършени и две ателиета, водени от полските актьори Агата Синиарска и Аурора Лубос, които са ориентирани към искащите да опитват и да изразят креативното си ентусиазъм.

Допълнителна информация за ателиетата ще намерите на Фейсбук страницата на фестивала, а за записване пишете на: [email protected].

В A Simple Space публиката ще усети тръпката на риска и ще види всеки от близко главозамайващи каскади и акробатични номера на ръба на човешките благоприятни условия.

7 акробати от Австралия се изправят против гравитацията, изпълнявайки комплицирани трикове без защитни въжета, трикове и оптически илюзии.

Билети за A Simple Space ще намерите в мрежата на EpayGo, както и на касите на EasyPay.

Фокус Полша

Самоунищожителна ли е човешката природа? Безразлични ли сме към ориста на другия? Как да се борим с общочовешкото примирие, незнание и липса на съпричастност?

Във Втора природа полските хореографи Агата Синиарска и Каролина Гживнович изследват природата, нейните пречистващи сили, знаци и рискове, с цел да показват коренен и актуален прочит на контузията на Холокоста.

Те базират своя театър върху биографията на фамозната Пола Ниренска (1910 – 1992).

Втора природа гледаме на 19 октомври от 17:00ч в СКЛАД на ул. Екзарх Йосиф 16. Билети ще намерите в мрежата на EpayGo, както и на касите на EasyPay.

Последния театър на ONE DANCE WEEK тази година е Добре пристигнали на самостоятелния актьор Аурора Лубос.

„ Вярвам, че изкуството може да направи смяна, че може да накара хората да спрат и да се замислят. Вярвам, че движещата мощ на един театър е не естетиката, а съдържанието”, споделя Аурора Лубос

От сцената Аурора Лубос протяга ръка за съчувствие. В родната й Полша, а и освен, тематиката за приема на бежанци докара до раздори и затръшнати порти.

Добре пристигнали е колкото покана за човещина, толкоз и митинг против безразличието - танцов зов към западния човек, прикрит зад уюта и сигурността, който затваря очите и сърцето си за бягащите от спорове, репресии, гибел и апетит.

Какво изпитваме ние, преситените европейци, към другите, непознатите, изпадналите в неволя. Добре пристигнали ли са в действителност?

Добре пристигнали ще гледаме на 19 октомври от 20:00ч в Дом на културата Борис Христов. Билети ще намерите в мрежата на EpayGo, както и на касите на EasyPay.

Втора природа и Добре пристигнали са осъществени като част от плана Хореографски територии – нови пътеки на авангарда, осъществен в съдействие сред Института по музика и танц, Hellerau European Centre for the Arts, East European Performing Arts Platform, Art Stations Foundation на Гражина Кулчик и Танцовия спектакъл в Люблин.

Инсталацията е основана в съдействие с Pilecki Institute. Проектът се осъществя в Институт „ Адам Мицкевич “ като част от POLSKA 100 – интернационалната културна стратегия, съпътстваща стогодишнината от възобновяването на независимостта на Полша.

Кофинансиране от Министерството на културата и националното завещание на Република Полша като част от многогодишната стратегия NIEPODLEGŁA 2017–2022.

12-тото издание на интернационалния фестивал за актуален танц и пърформанс ONE DANCE WEEK ще се организира в Дома на културата „ Борис Христов “ в Пловдив. Билети за спектаклите се продават онлайн в системата на EpayGo.bg, както и на касите на EasyPay.

ONE DANCE WEEK се провежда от Фондация ЕДНО за Култура и Изкуства като част от програмата на Пловдив 2019 – Европейска столица на културата и с поддръжката на Министерството на културата на Република България.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Ванеса Николова
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР