Любопитно Зловещата екзекуция на Мата Хари – синьо палто и

...
Любопитно Зловещата екзекуция на Мата Хари – синьо палто и
Коментари Харесай

Зловещата екзекуция на Мата Хари – синьо палто и предсмъртна целувка

Любопитно Зловещата екзекуция на Мата Хари – синьо палто и предсмъртна целувка На 15 октомври 1917г. шпионката е разстреляна  Ванеса Николова 15 октомври 2019, 10:11  Зловещата екзекуция на Мата Хари – синьо палто и предсмъртна целувка
Зловещата екзекуция на Мата Хари – синьо палто и предсмъртна целувка
 Как се живее в един от най-топлите градове в света
Как се живее в един от най-топлите градове в света
 Алек и Хилария Болдуин оповестиха пола на предстоящото бебе
Алек и Хилария Болдуин оповестиха пола на предстоящото бебе
 Едно от племената изчезна от картата на „ Игри на волята “
Едно от племената изчезна от картата на „ Игри на волята “
 Местата с най-дългите имена в света. Можете ли да ги прочетете?
Местата с най-дългите имена в света. Можете ли да ги прочетете?
 Как се промени актрисата, която изигра красивата и млада Лин Танер
Как се промени актрисата, която изигра красивата и млада Лин Танер
 Как да понижим безпокойството и да подобрим настроението
Как да понижим безпокойството и да подобрим настроението
 10-те най-твърдоглави породи кучета
10-те най-твърдоглави породи кучета

а си жена в самото начало на 20-ти век не е било едно от най-приятните неща, които могат да ти се случат.

Да си жена, която да се набива в очите на мъжете, е било даже още по-лоша концепция.

По тази житейска пътека обаче взема решение да поеме Маргарета Гертруда Зеле, която по-късно всички ще познават като Мата Хари.

Огнената ѝ и непримирима същина не ѝ разрешават да е просто част от тълпата. Нейната задача е да изпъква, да бъде друга. Точно с това си поведение обаче тя сама подписва смъртната си присъда.

Маргарета се ражда през август 1876г в Леуварден, Нидерландия. След като на 15-годишна възраст остава без майка, татко ѝ изпраща нея и тримата ѝ братя в разнообразни краища на страната при родственици, които да се грижат за тях.

Още от юношеските си години Маргарета пораства с мисълта за това, че посредством тялото си ще съумява да управлява мъжете в своя живот.

Когато е единствено на 19г., се дами за по-възрастния с 21г. офицер Рудолф Маклеод, отговаряйки с провокативна фотография на негова публикация във вестник.

По време на деветгодишния им брак се раждат две деца – момиче и момче. Момченцето умира през 1899г. след отравяне при неизяснени условия.

Вниманието, което Мата Хари получава от мъжете, нервира нейния брачен партньор и свадите, както и изблиците му след потреблението на огромни количества алкохол, стават все по-чести.

В началото на 20-ти век пътищата на Мата Хари и Маклеод се разделят, той отпътува дружно с щерка им, а тя става куртизанка на френски посланик, който ѝ оказва помощ да сбъдне фантазията си и да стане танцьорка.

През 1905г. с дебюта ѝ на парижката сцена се ражда и новото ѝ име – Мата Хари, което в дословен превод значи „ окото на деня”.

За Мата Хари животът в Париж е същинско ново начало. Френската аудитория я приема задушевно и се възхищава от изкуството, което тя основава с помощта само на своето тяло.

Тази парижка фантазия обаче не продължава дълго, защото на сцената стартират да се появяват все по-млади и по-красиви девойки, като в това време ползата към Мата Хари прогресивно понижава.

Тя стартира да се вмъква в леглото на разнообразни авторитетни мъже, като по този метод си обезпечава висок стандарт на живот. Сред любовниците ѝ са в това число и немски офицери.

Началото на Първата международна война не е спънка за Мата Хари, която с помощта на това, че е гражданка на неутралната в тази ситуация Нидерландия, може да пътува без проблем.

Вече близо 40-годишна Мата Хари се влюбва в 21-годишния съветски боен Владимир де Маслоф. След като е изпратен на фронта, Владимир е ранен тежко и ослепява с едното око.

Решена да му помогне на каквато и да е цена, Мата Хари приема предлагането на Жорж Ладу да шпионира в интерес на френското разузнаване.

Мата Хари нееднократно е наричана „ двоен агент”, като съгласно някои източници е лавирала сред французите и германците. Други обаче настояват, че всичко е било една игра сред двете разследващи служби, а Мата Хари се е трансформирала в изкупителната жертва.

Французите я арестуват на 13 февруари 1917г. въпреки и без безапелационни и даже без никакви доказателства за това, че тя е сътрудник на Германия.

Мата Хари е хвърлена в пандиза, а единственият човек, който има право да вижда е възрастният ѝ юрист.

По време на един от разпитите холандката споделя, че един път немски посланик ѝ е предложил 20 000 франка, с цел да му съобщи информация от френска страна. Въпреки това тя се заклева, че в никакъв случай не е издавала никаква информация от страна на френското разузнаване.

Мата Хари е екзекутирана на 15 октомври 1917г.

Малкото участвали на изтезанието ѝ си спомнят по какъв начин е пристигнала на мястото, облечена в синьо палто и стилна шапка.

Хладнокръвно пристъпила на обозначеното място. А щом свалили превръзката от очите ѝ, тя напълно безскрупулно изпратила няколко въздушни целувки към своите палачи.

Смъртта ѝ била бърза, откакто изстрелите били като цяла лавина.

По тематиката  Шпионин ли е бил Алфред Драйфус Шпионин ли е бил Алфред Драйфус  Как Вили Бранд „ размрази “ Студената война Как Вили Бранд „ размрази “ Студената война  Двойнственият живот на шпионина Ким Филби Двойнственият живот на шпионина Ким Филби  Шпионин, детски публицист и откривател - Роалд Дал Шпионин, детски публицист и откривател - Роалд Дал

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Ванеса Николова Източник: .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  Нашествие от вълци, хората се опасяват за живота си Нашествие от вълци, хората се опасяват за живота си  <br> <strong> Никол Шерцингер </strong> сподели първокласната си къща (ВИДЕО) <br>
Никол Шерцингер сподели първокласната си къща (ВИДЕО)
 <br> <strong> 10-те най-твърдоглави </strong> породи кучета <br>
10-те най-твърдоглави породи кучета
 <br> <strong> Кралица Елизабет II: </strong> Брекзит на 31 октомври е приоритет <br>
Кралица Елизабет II: Брекзит на 31 октомври е приоритет
Последни  <p><strong>Зловещата екзекуция на Мата Хари</strong> &ndash; синьо палто и предсмъртна целувка</p> Зловещата екзекуция на Мата Хари – синьо палто и...  <p>Как се живее в<strong> един от най-топлите градове в света</strong></p> Как се живее в един от най-топлите градове в света  <p><strong>Алек и Хилария Болдуин</strong> оповестиха пола на предстоящото бебе</p> Алек и Хилария Болдуин оповестиха пола на предстоящото бебе  Едно от племената изчезна от картата на „ Игри на волята “ Едно от племената изчезна от картата на „ Игри на волята “  <p>Срамът в София - съществена тематика във Англия: Идиоти</p> Срамът в София - съществена тематика във Англия: Идиоти  Свещеник, познавал убитите българи: Държаха вратата отключена Свещеник, познавал убитите българи: Държаха вратата...  Тръмп заплаши да унищожи турската стопанска система Тръмп заплаши да унищожи турската стопанска система  <p>Европейците с визи за Англия от 2021 г.</p> Европейците с визи за Англия от 2021 година  <p>Фолксваген обезверен за цех в Турция&nbsp;</p> Фолксваген обезверен за цех в Турция  комета Кометата " Борисов " изненада с това, че няма изненада  <p>Местата с <strong>най-дългите имена в света. </strong>Можете ли да ги прочетете?&nbsp;</p> Местата с най-дългите имена в света. Можете ли да ги...  <p><strong>Как се промени</strong> актрисата, която изигра <strong>Лин Танер в &quot;Алф&quot;</strong></p> Как се промени актрисата, която изигра Лин Танер в...  <p>На родния пазар стъпва нова автомобилна марка</p> На родния пазар стъпва нова автомобилна марка  Смъртоносната зараза от Съединени американски щати, достигнала Европа Смъртоносната зараза от Съединени американски щати, достигнала Европа  Сблъсъци на летището в Барселона, нахлу полиция Сблъсъци на летището в Барселона, нахлу полиция  Оставиха в ареста възрастните мъже, изнасилили момиче Оставиха в ареста възрастните мъже, изнасилили момиче  Велев: Ще има резултат от прекратяването на договорите с американските ТЕЦ-ове Велев: Ще има резултат от прекратяването на договорите с...  Напрежение сред британски футболни почитатели, направиха Напрежение сред британски футболни почитатели, направиха...  Англичанин умря в София Англичанин умря в София  <p><strong>Кралица Елизабет II:</strong> Брекзит на 31 октомври е приоритет&nbsp; &nbsp;</p> Кралица Елизабет II: Брекзит на 31 октомври е... Всичко от през днешния ден Виц на деня Американски индианец за пръв път попада в Ню Йорк. Докато пазари, притежателят на магазина го пита: - Е, по какъв начин е? Харесва ли Ви нашият град?… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  В гонене напразно - Ели Димитрова  Мафалда - внучката на Симеон Сакскобургготски, за която не знаете доста  Българска художничка рисува смешната страна на майчинството  Ричард Гиър и Силвестър Сталоун стигнали до пердах за принцеса Даяна  Тази билка няма равна: вижте свойствата ѝ  Путин за Грета Тунберг: Може да ви отчайвам, само че … Водещи вести  Смъртоносната зараза от Съединени американски щати, достигнала Европа Смъртоносната зараза от Съединени американски щати, достигнала Европа  <p>На родния пазар стъпва нова автомобилна марка</p> На родния пазар стъпва нова автомобилна марка  <p>Европейците с визи за Англия от 2021 г.</p> Англия стопира свободното придвижване на жители от Европейски Съюз през 2021 година  Свещеник, познавал убитите българи: Държаха вратата отключена Свещеник, познавал убитите българи: Държаха вратата отключена  Тръмп заплаши да унищожи турската стопанска система Тръмп заплаши да унищожи турската стопанска система  <p>Срамът в София - съществена тематика във Англия: Идиоти</p> Срамът в София - съществена тематика във Англия  комета Кометата " Борисов " изненада с това, че няма изненада  Сблъсъци на летището в Барселона, нахлу полиция
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР