Любопитно Три социални проекта продължават към финала на ПРОМЯНАТА Неща

...
Любопитно Три социални проекта продължават към финала на ПРОМЯНАТА Неща
Коментари Харесай

Три социални проекта продължават към финала на ПРОМЯНАТА

Любопитно Три обществени плана не престават към финала на ПРОМЯНАТА „ Неща с душа “, „ Тинузавър “ и „ Академия за родители “ са финалистите, които ще се борят за огромната премия, а спечелилият ще стане явен на 13 февруари 6 февруари 2020, 13:02  Три обществени плана не престават към финала на ПРОМЯНАТА Източник: NOVA
риключи онлайн гласуването в шестото издание на най-голямата обществено виновна самодейност на Нова Броудкастинг Груп, която се реализира в партньорство с фондация Reach for Change България – ПРОМЯНАТА. 28 401 души дадоха своя глас за петимата финалисти в състезанието.

След три седмици на оспорвана конкуренция за поддръжката на публиката, обществените бизнесмени, които събраха най-вече гласове и не престават в идващия стадий на състезанието, са „ Неща с Душа “, „ Тинузавър “ и „ Академия за родители “.
 Неща с душа
Кунка Великова и Нина Димова от „ Неща с душа “ – основават просветителни игри и материали, които оказват помощ на децата да учат по-лесно и посредством игра. Особено са потребни за деца със специфични потребности, които се затрудняват да усвояват образователния материал от учебниците и хартиените пособия.

„ Неща с душа “ описват какви деца са били днешните носители на Промяната
 Тинузавър
Невен Боянов и Ивайло Николов от „ Тинузавър “ – платформа, която учи децата на програмиране, математика, физика и електроника по занимателен и удобен метод. Те основават специфичен хардуер, програмен продукт и образователна методология, с които децата могат да си сглобят сами дребно компютърче, а по-късно да го програмират.

Тинузавър: Всяко дете би трябвало да се допре както до същинската просвета и практическото ѝ изражение
 Академия за родители
Мариела Станулова и Ралица Жечева от „ Академия за родители “ – платформа, която оказва помощ на всички бъдещи и сегашни родители да отгледат здрави и щастливи деца. Така родителите могат да получат препоръките, от които имат потребност – тествани, на едно място и в точния миг.

Академия за родители: Децата нямат потребност от коригиране

На 13 февруари тримата финалисти ще имат опцията да показват плановете си пред жури, което включва представители на Нова Броудкастинг Груп и фондация Reach for Change. Освен тях обществените бизнесмени ще би трябвало да убедят и детското жури на състезанието, че техният план заслужава първото място. Двете журита ще вземат дефинитивно решение кой ще бъде огромният победител в ПРОМЯНАТА тази година. Той ще бъде разгласен на публична гала на 13 февруари вечерта. Класиралият се преди всичко ще получи безплатно финансиране от 30 000 лева, а плановете на втора и трета позиция - по 15 000 лева

Всичките петима финалисти в състезанието тази година („ Неща с душа “, „ Тинузавър “, „ Академия за родители “, „ Академия Миротворци “, „ Пукльовците “) стават част от Инкубатора на ПРОМЯНАТА за интервал сред една и пет години. Те ще получат образования, съвещания от бизнес ментори, достъп до интернационалната мрежа от обществени бизнесмени на Reach for Change и медийна поддръжка, с помощта на Нова Броудкастинг Груп.

ПРОМЯНАТА е най-голямата обществено виновна самодейност на Нова Броудкастинг Груп, която се реализира за пета поредна година в партньорство с фондация Reach for Change България. Тя цели да усъвършенства трайно живота на децата в България, като открива стимулирани обществени бизнесмени и им оказва помощ да осъществят по резистентен метод концепциите си за по-доброто и несъмнено бъдеще на българските деца. От 2014 година до момента ПРОМЯНАТА оказа помощ на над 100 000 деца и младежи от цялата страна.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР