Любопитно Това ли ще е следващата Бохемска рапсодия“ Рокетмен“ ще

...
Любопитно Това ли ще е следващата Бохемска рапсодия“ Рокетмен“ ще
Коментари Харесай

Това ли ще е следващата „Бохемска рапсодия“

Любопитно Това ли ще е идната „ Бохемска рапсодия “ „ Рокетмен “ ще опише историята на сър Елтън Джон в стила на известния филм за Фреди Меркюри, само че ще пожъне ли същия триумф, пита редакторът ни за кино Георги Петров  Георги Петров 9 май 2019, 11:14
аградите „ Оскар “ тази година оставиха мнозина с неприятен усет в устата, само че американската Академия за кино сигурно съумя да зарадва почитателите на именитата група Queen. Въпреки извънредно неуверените критически оценки за кино лентата „ Бохемска рапсодия “, изразени посредством непретенциозен рейтинг от 61% в уеб страницата Rotten Tomatoes, лентата сграбчи цели 4 златни статуетки.

„ Бохемска рапсодия “ – общоприет филм за извънреден човек



Лентата завоюва утвърждението на всеобщата аудитория със зрелищните си концертни подиуми и безупречното показване на Рами Малек в ролята на Фреди Меркюри, за което артистът бе награден и с „ Оскар “.

Но по-интересен в тази ситуация е въпросът кой е мозъкът зад изработката на кино лентата,

защото отговорът не е напълно общоприет.

Брайън Сингър е вписан като режисьор в формалната информация за лентата, само че Декстър Флечър го заменя на позицията няколко седмици преди края на фотосите. Причините са доста и са подбудени от разнородни спекулации. Първоначално дадената причина за молбата на Сингър да се отдръпна от продукцията е тежко заболяване на майка му.

Но редица авторитетни източници показват, че режисьорът закъснявал за фотоси съвсем всеки ден и постоянно имал различия със звездата на кино лентата Малек. В последна сметка Сингър е уволнен и Декстър Флечър приключва фотосите на лентата и менажира извънредно значимия развой на постпродукция, в който „ Бохемска рапсодия “ добива типа, с който печели зрителските сърца по кината.

По този метод последвалите обвинявания против Брайън Сингър в полови похищения над млади момчета съвсем не съумяват да навредят на промоционалната акция преди премиерата на кино лентата. Същият Декстър Флечър, който заменя Сингър на площадката на „ Бохемска рапсодия “, е режисьор и на „ Рокетмен “, идният филм за живота и кариерата на сър Елтън Джон.



От това можем елементарно да си създадем няколко извода.

На първо място, „ Рокетмен “ няма да бъде характерен биографичен филм. Вероятно даже ще е мъчно да му се постави жанровата подготовка „ биографичен “. Сюжетът на „ Бохемска рапсодия “ бе основан на редица преиначени обстоятелства за житейския и професионален път на Фреди Меркюри, които сведоха живота на рок иконата до обичайната холивудска история за напредък и проваляне.

Затова и „ Рокетмен “ се популяризира под надслова „ Базиран на същинска фикция “. Още от филмовия откъс за лентата си проличава, че в действието ще има сюрреалистични, фантастични подиуми, които ще са плод на въображението на протагониста. Ще има и премного всеобщи концертни възстановки, различен белег от образно обилния, музикално богат жанр на Декстър Флечър.

„ Рокетмен “ и „ Бохемска рапсодия “ даже споделят един от основните си поддържащи персонажи –

музикалният управител Джон Рийд. Елтън Джон се трансформира в първия му клиент при започване на 70-те години на предишния век, а професионалното им партньорство прераства и в интимна връзка. Между 1975 и 1978 година Рийд е управител и на групата Queen.

В „ Бохемска рапсодия “ музикалният предприемач бе изигран от хамелеона Ейдън Гилън, прочут като лорд Бейлиш в сериала „ Игра на тронове “, и бе илюстриран като трезво мислещ мъж с остър нюх за комерсиалния триумф в специалността си. В „ Рокетмен “ Рийд ще бъде изигран от по-младия Ричард Мадън, който също взе участие в хитовата серийна продукция на НВО в амплоато на Роб Старк.

В основната роля на сър Елтън Джон ще се превъплъти Тарън Еджертън,

млад артист на ръба на звездната популярност, значително в същото състояние, в което бе и Рами Малек преди излизането на „ Бохемска рапсодия “. Малек бе прочут на всеобщата публика главно с основната си роля в сериала Mr. Robot, до момента в който Еджертън на този стадий е известен само с изявите си като централния воин в двата кино лентата от поредицата Kingsman на режисьора Матю Вон.

„ Kingsman: Златният кръг “: Много пукотевица, малко попадения

За ролята на Елтън Джон 29-годишният артист се приготвя по всевъзможни способи, като даже живее в дома на именития музикант известно време. Певческите му качества са към този момент демонстрирани във филми като хитовата музикална анимация Sing, където по подигравка на ориста Еджертън извършва точно I’m Still Standing на Елтън Джон в ролята на млада маймуна.



Като част от рекламната акция за „ Рокетмен “, в интернет към този момент бе пусната публична версия на едноименната ария в осъществяване на Еджертън, а самият Елтън Джон извърши онлайн в дует с артиста шлагера си Tiny Dancer на благотворително събитие. Няма подозрение, че даже филмът да не се окаже шлагер, повода няма да е в неналичието на певчески гений от страна на основния реализатор.



Но е прекомерно малко евентуално лентата да се провали в комерсиален аспект.

Предвид всички изброени дотук фактори, „ Рокетмен “ сигурно ще се гледа всеобщо по света, а както потвърди „ Бохемска рапсодия “, даже филмът да се окаже стандартизирана, лъжлива версия на живота на именит музикант, отново ще има своите бранители и няма да е учудващо, в случай че следващата година по това време си приказваме за четирите награди „ Оскар “ на „ Рокетмен “. Затова и чакаме кино лентата с неспокойствие.

Още за кино четете тук!

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Георги Петров Бохемска рапсодия Елтън Джон кино
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР