Любопитно Почивката от устройствата помага да прочистим ума си Достатъчно

...
Любопитно Почивката от устройствата помага да прочистим ума си Достатъчно
Коментари Харесай

Почивката от устройствата помага да прочистим ума си

Любопитно Почивката от устройствата оказва помощ да прочистим мозъка си Достатъчно е да прекараме обедната си отмора в усамотение  Деница Георгиева 20 юни 2019, 14:44 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Почивката от устройствата оказва помощ да прочистим мозъка си
Почивката от устройствата оказва помощ да прочистим мозъка си
 Шапките, за които всички приказват
Шапките, за които всички приказват
 Любимата закуска на Ева Пармакова - нещо, което всички обичаме
Любимата закуска на Ева Пармакова - нещо, което всички обичаме
 На двата бряга в Милано – град на доста небогати и доста богати
На двата бряга в Милано – град на доста небогати и доста богати
 Адел по-слаба и красива след раздялата с мъжа си
Адел по-слаба и красива след раздялата с мъжа си
 3-те зодии, които най-лесно печелят пари
3-те зодии, които най-лесно печелят пари
 Легендарните кубански казаци показаха най-хубавото за 200 години пред българска аудитория
Легендарните кубански казаци показаха най-хубавото за 200 години пред българска аудитория
 Връщат ли се на мода перманентните къдрици?
Връщат ли се на мода перманентните къдрици?

ко единственото време в денонощието, в което получавате своето успокоение, е през нощта, може би е време да помислите по какъв начин да си го набавите и денем.

Всеки от нас има по нещо, което да ревизира на компютъра, таблета или телефона си.

Имейли, позвънявания и чатове занимават съзнанието ни по време на обедната отмора, в късите паузи и даже на път към тоалетната, до момента в който се отдалечаваме от бюрото.

Отделянето от устройствата обаче, както може би доста пъти сте чували, има своите преимущества.

Почивка без телефон в ръка

не значи, че би трябвало да се взирате в стената и да медитирате (въпреки че медитацията също има своите потвърдени изгоди в битката със стреса).

Почивката без устройства, или така наречен „ безшумно време “, е време за усамотение, отделяне от технологиите и обществените действия.

То може да включва четене на книга, разглеждане на списание или пък разходка в планината.

Можем да си вземем тиха отмора както през целия ден, уикенд или седмица, по този начин и да изключим екрана на телефона за няколко минути и да се отделим от тълпата преди значима среща или позвъняване, след стресиращ работен ден или претрупан трафик.

Отделянето от устройствата въздейства позитивно

Изключването на обществените мрежи от полезрението и съзнанието ни оказва помощ да се отървем от страсти като злоба, завист и самотност.

Проучване по тематиката доближава до заключението, че влизането във Facebook може да не накара да се усещаме доста по-натоварени и изнервени, в сравнение с преди да се впишем в обществената мрежа.

Друго изследване пък открива, че единствено за пет дни без Facebook равнищата на кортизол - хормон на напрежението, в организма ни спадат.

Колкото и тривиално да звучи, във времето, в което не се взираме в екран и не се социализираме, имаме време да прочистим съзнанието си, да погледнем заобикалящия ни свят и в действителност да презаредим.

От друга страна прочиствайки съзнанието си

и взимайки си нужната тишина, можем да чуем мислите си и да ги структурираме по този начин, че да реализираме мечтаните цели.

Когато в главата ни царува безпорядък и се прибираме пешком към у дома, ровейки в телефона си, нямаме време да помислим по кое време ще изпълним мечтаното пътешестване до далечна дестинация, което от години… мечтаем, а не планираме.

Разходка в парка на път към у дома обаче ни дава нужното "тихо време ", в което да помислим за всичко, за което всекидневно нямаме време.

Тишината изостря паметта и ни прави по-креативни,

до това умозаключение доближава друго изследване, разглеждащо въпроса по какъв начин се отразява времето без дребни и огромни екрани върху хората.

Неслучайно едни от най-великите мозъци в историята всекидневно са излизали за разходка на пресен въздух (когато по този начин или другояче е нямало екрани, които да ги разсейват и натоварват).

Ако не можете да се отделите от устройства денем, то превърнете най-малко вечерта си във време за усамотение.

Лесно е да заспим с телефон в ръка и да се събудим с ровичкане в интернет, само че от това страда съня ни, а с него и тялото.

Може би е време да опитаме в действителност да си дадем мечтаната отмора и тишина. Нужни са ни няколко минути и заключен екран.
Няколко съвета за по-добър сън  Ярката светлина заран рестартира биологичния ни часовник. За да поддържате графика си за сън постоянен и да се чувствате по-свежи заран, учените предлагат да си осигурявате ярка светлина незабавно щом се разсъните.  В контрастност – ярката светлина вечер ни пречи. <br> Тя потиска хормона в човешкия организъм, помагащ на съня – мелатонина. Това е и повода, заради която не е целесъобразно директно преди лягане да се взираме в яркия екран на електронните устройства, завладяли всекидневието ни, като смарт телефони, таблети или преносими компютри.  Течностите ни карат да се будим нощем - било то, с цел да отидем до тоалетна, или с цел да пием още течности. Затова директно преди да си легнем е добре да не пием нищо. <br> Приемането на алкохол преди лягане от една страна ни оказва помощ да заспим, само че от друга прави съня ни по-некачествен. Когато организмът ни преработва алкохола, постоянно се будим, потим се щедро, сънуваме кошмари и имаме главоболие. <br> Препоръчително е да се заобикаля използването на алкохол до четири часа преди лягане.  Обилното похапване също нарушава съня. <br> <br> Изяждането на огромна порция с храна малко преди да си легнем, довежда до повишение на напрежението в храносмилателната ни система откакто легнем, което ни пречи да спим умерено. <br> Затова учените поучават последното огромно хранене да бъде най-малко два часа преди лягане, с цел да сме сигурни, че храната ще бъде добре усвоена.

Instagram.

По тематиката  Какво ни предизвиква стресът и по какъв начин да се преборим с него Какво ни предизвиква стресът и по какъв начин да се преборим с него  Светлината от смарт телефоните пречи на съня Светлината от смарт телефоните пречи на съня  Как да спим по-добре и да се разсънваме по-лесно Как да спим по-добре и да се разсънваме по-лесно  "Почивката " от Фейсбук става все по-популярна  Шведската загадка за повече работливост в офиса Шведската загадка за повече работливост в офиса  Пет навика за по-добър и благополучен живот Пет навика за по-добър и благополучен живот  Един елементарен трик за по-продуктивен и сполучлив ден Един елементарен трик за по-продуктивен и сполучлив ден  Японска техника ни учи по какъв начин да реализираме задачите си за 60 секунди Японска техника ни учи по какъв начин да реализираме задачите си за 60 секунди
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Деница Георгиева Източник: отмора технологии тишина успокоение стрес .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  <br> Организация на обединените нации: Българите стават 2 милиона до края на века <br>
Организация на обединените нации: Българите стават 2 милиона до края на века
 <br> Радев: Варварско наливане на <strong> бетон по морето </strong> <br>
Радев: Варварско наливане на бетон по морето
 <br> Връщат ли се на мода <br>
Връщат ли се на мода
 Пускат гласа на Путин на пандите в Москва Пускат гласа на Путин на пандите в Москва За дома  CashCredit  <p>Защо би трябвало да започнете да готвите единствено с <strong>дървена лъжица</strong></p> Защо би трябвало да започнете да готвите единствено с дървена лъжица  <p>Чудесни хрумвания за <strong>малки тераси</strong> (СНИМКИ)</p> Чудесни хрумвания за дребни тераси (СНИМКИ).box-CashCredit { margin: 50px 0; }.box-CashCredit img { width: 100%; height: auto; }.box-CashCredit.list-item:nth-child(1) { border-top: 0 none; }.box-CashCredit.box-content { border: 9px solid #316fa0; }  1 Стоте най-сексапилни дами в света или какво е да си „ гореща ” през 2019-а (ГАЛЕРИЯ)  1 Като две капки вода: Виктория Бекъм и херцогиня Меган (СНИМКИ)  1 Всички приказват за жълтия гащеризон на Мелания Тръмп (СНИМКИ)  1 Лечебните свойства на позабравеното индрише --> АКЦЕНТИ  Стоте най-сексапилни дами в света или какво е да си „ гореща ” през 2019-а (ГАЛЕРИЯ) Стоте най-сексапилни дами в света или какво е да си „ гореща ” през 2019-а (ГАЛЕРИЯ)  Като две капки вода: Виктория Бекъм и херцогиня Меган (СНИМКИ) Като две капки вода: Виктория Бекъм и херцогиня Меган (СНИМКИ)  Всички приказват за жълтия гащеризон на Мелания Тръмп (СНИМКИ) Всички приказват за жълтия гащеризон на Мелания Тръмп (СНИМКИ)  Лечебните свойства на позабравеното индрише Лечебните свойства на позабравеното индрише Последни  Почивката от устройствата оказва помощ да прочистим мозъка си Почивката от устройствата оказва помощ да прочистим мозъка си  <p>Започва ли война? Иран смъкна дрон на САЩ</p> Започва ли война? Иран смъкна дрон на Съединени американски щати  Тренд: ГЕРБ усилва дистанцията пред Българска социалистическа партия Тренд: ГЕРБ усилва дистанцията пред Българска социалистическа партия  Поискаха непрекъснат арест за кмета на Костенец Поискаха непрекъснат арест за кмета на Костенец  <p><strong>Шапките</strong>, за които <strong>всички говорят</strong></p> Шапките, за които всички приказват  <p>Какво да вършим, в случай че срещнем змия</p> Какво да вършим, в случай че срещнем змия  Трима българи наказани на пожизнен затвор Трима българи наказани на пожизнен затвор  Ева Пармакова Любимата закуска на Ева Пармакова - нещо, което всички...  YouTube се трансформира поради федерално следствие YouTube се трансформира поради федерално следствие  <p><strong>На двата бряга в Милано </strong>&ndash; град на доста небогати и доста богати</p> На двата бряга в Милано – град на доста небогати и...  Река Огоста След случаите на удавени деца: защо да внимаваме  Бъчварова е новият дипломат в Израел Бъчварова е новият дипломат в Израел  45 млади български лекари получиха годишни стипендии 45 млади български лекари получиха годишни стипендии  <p>Защо НЗОК бави решения за лекувания на деца</p> Защо НЗОК бави решения за лекувания на деца  <p>Откриха <span style= Откриха две близначки на Земята наоколо до Слънчевата...  Даниела Дариткова Дариткова: Българска социалистическа партия ни поканиха на пазарлък за дотациите  Акция против лихварство Акция против лихварство  <p>Адел <strong>по-слаба и красива</strong> след раздялата с мъжа си&nbsp;(СНИМКИ)</p> Адел по-слаба и красива след раздялата с мъжа...  Важен за ден за Европейски Съюз - кои ще са новите водачи Важен за ден за Европейски Съюз - кои ще са новите водачи  <p>Бащата на побойниците от магазина: Добри деца са</p> Бащата на побойниците от магазина: Добри деца са Всичко от през днешния ден Виц на деня Семейство си купува нова кола. Бащата качва шестгодишния си наследник, с цел да го повози. След завръщането дребният се хвали на майка си: - Беше много… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Старата обич наслойка не хваща: среща след 75 години  Внимание! Опасна детска игра по улиците в страната  Азорските острови – перла в сърцето на океана  Новата ария на Азис - обръщение или скандал
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР