Любопитно Обичаме ли да си говорим с непознати? Хората си

...
Любопитно Обичаме ли да си говорим с непознати? Хората си
Коментари Харесай

Обичаме ли да си говорим с непознати?

Любопитно Обичаме ли да си приказваме с непознати? Хората си показват диалозите с непознати по-неприятни, в сравнение с те в действителност се оказват  Деница Георгиева 11 септември 2019, 09:23 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Обичаме ли да си приказваме с непознати?
Обичаме ли да си приказваме с непознати?
 Спомняте ли си за тези сериали? Те са едни от най-култовите
Спомняте ли си за тези сериали? Те са едни от най-култовите
 Окървавени обувки, бижута - какво ще открием в Музея на офанзивите от 11 септември?
Окървавени обувки, бижута - какво ще открием в Музея на офанзивите от 11 септември?
 Дъщерята на Наталия Гуркова - нейната огромна горделивост
Дъщерята на Наталия Гуркова - нейната огромна горделивост
 Какво са си предизвикали тези хора? Вежди, които смайват (СНИМКИ)
Какво са си предизвикали тези хора? Вежди, които смайват (СНИМКИ)
 Какво споделя цветът на храната за потребните ѝ свойства?
Какво споделя цветът на храната за потребните ѝ свойства?
 Славяните завоюваха първата териториална борба в „ Игри на волята “
Славяните завоюваха първата териториална борба в „ Игри на волята “
 Кои са най-безопасните градове в света
Кои са най-безопасните градове в света

ивеем във време, в което информационните канали са съвсем безгранични, а самотата взима превез над животите ни.

Изследвания сочат, че от ден на ден хора по света се самоопределят като самотни. Въпреки това редица други обществени опити и изследвания демонстрират, че избираме да се самоизолираме, заобикаляме очния контакт на публични места и натискаме гневно бутона за затваряне на вратите на асансьора, за де не се наложи да се усмихнем неудобно на индивида, влезнал след нас.

Защо не обичаме да си приказваме с непознати

В скорошно изследване, извършено в чикагския превоз, комуникатори потеглят със задачата да проведат раговор с чужд, интензивно да заобикалят очен контакт или просто да се държат естествено по отношение на останалите.

След провеждането на опита участниците изпращат на екипа, провеждащ изследването, отговорите на авансово получен въпросник.

Учените съпоставят отговорите на пръвата група – комуникаторите, с тези на втората група, чиято задача е просто да си преставят, че организират диалог с чужд, че заобикалят очен контакт или просто се държат естествено.

Оказва се, че хората, които действително споделят с останалите на публични места, правят оценка това прекарване като прелестно, само че тези, които просто си го показват, го дефинират като най-неприятното от трите метода, употребявани в опита.

„ Тези резултати демонстрират редица погрешно възприети психически последици от обществената ангажираност “, пишат Николас Епли и Джулиана Шрьоер.

Защо избираме уединението?

Може би ще предположите, че този избор е основан на противен опит, само че най-често това въобще не е по този начин.

По време на опита на втората група е дадена задачата да си показват положителен, отрицателен и просто диалог с чужд. Участниците не правят оценка третия диалог като отрицателен в визиите си.

Авторите допускат, че избираме изолация от боязън да не бъдем отхвърлени.

Участниците означават, че имат предпочитание да си приказват с непознати, само че не знаят дали и отсрещната страна ще се усеща по същия метод. Те считат че вероятността да уцелят диалог с човек, които желае да си приказва с тях е 50%.

Резултатите от първата група обаче демонстрират, че по какъвто и метод да заговорите отсрещния, съвсем в 100% от случаите диалогът е сполучлив.

И като се изключи че е добре да си приказваме с непознати,

а да бъдем по-социално ангажирани, не е ли и рисково да си приказваме с непознати.

В изследването единствената заплаха, която се преглежда, е обществено отменяне, само че има и други рискове, на които не се обръща внимание.

Доверявайте се на естествената си преценка и в случай че някой ви се коства „ подозрителен “, просто не се ангажирайте обществено с него. От друга страна не е нужно да вдлъбвате копчето на асансьора от натискне на „ затвори “, единствено и единствено да не обмените две думи с сътрудник от третия етаж.

Светът е цялостен с редица рискове, само че и с редица благоприятни условия и забавни диалози, които може да пропуснете, затваряйки се в личния си свят.
Тест: Крие ли се нарцис във вас?  егоизъм  егоизъм  егоизъм  егоизъм
е и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg.

 Тест: Крие ли се нарцис във вас? Тест: Крие ли се нарцис във вас?  Как да разпознаем токсичните хора и да ги държим надалеч Как да разпознаем токсичните хора и да ги държим надалеч  Къде се крие разликата сред мъжете и дамите нарциси Къде се крие разликата сред мъжете и дамите нарциси  Защо е потребно да прощаваме Защо е потребно да прощаваме  7 навика, които ни повличат към дъното 7 навика, които ни повличат към дъното  Феноменът Микеланджело:Как нашият сътрудник ни трансформира Феноменът Микеланджело:Как нашият сътрудник ни трансформира  Защо пристрастяването е разстройство на обществото Защо пристрастяването е разстройство на обществото  Разликите сред егоизъм и високо самочувствие Разликите сред егоизъм и високо самочувствие
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Деница Георгиева Източник: непознати общество контакти .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  Фандъкова: Не влизам в борба, както други претенденти Фандъкова: Не влизам в борба, както други претенденти  Ердоган с мегапроект против идващата световна рецесия Ердоган с мегапроект против идващата световна рецесия  <br> <strong> 7 </strong> знака, че сте <strong> по-умни </strong>, в сравнение с смятате <br>
7 знака, че сте по-умни , в сравнение с смятате
 <br> Кои са <strong> най-безопасните </strong> градове в света <br>
Кои са най-безопасните градове в света
Последни  <p>Обичаме ли да си <strong>говорим с непознати</strong>?</p> Обичаме ли да си приказваме с непознати?  Кадри от изложбата Скейтърите по време на соца - имаха ли почва у нас  <p><strong>&bdquo;Живей, обичай</strong> и се пробвай да направиш света по-добро място&rdquo;</p> „ Живей, бит и се пробвай да направиш света...  Министерство на вътрешните работи за родителите на падналото дете: Бяха пияни Министерство на вътрешните работи за родителите на падналото дете: Бяха пияни  <p>Спомняте ли си за тези сериали? Те са едни от най-култовите&nbsp;</p> Спомняте ли си за тези сериали? Те са едни от...  Кола на Кола на " Гранична полиция " " хвърча " с 200 км/ч по " Тракия "  Боровец - хазаин на огромно интернационално съревнование Боровец - хазаин на огромно интернационално съревнование  <p>Осъдиха англичанин за нахлуване над българин</p> Осъдиха англичанин за нахлуване над българин  Apple iPhone 11 Pro Apple ще промени бизнеса на цифровите услуги като...  <p><strong>Окървавени обувки</strong>, бижута - какво ще открием в Музея на офанзивите от 11 септември?</p> Окървавени обувки, бижута - какво ще открием в Музея на...  Премиерът на Италия Джузепе Конте (в средата) Новото италианско държавно управление завоюва избор на доверие  <p>Това е електрическата бъдеща опция на S-Class</p> Това е електрическата бъдеща опция на S-Class  <p>Екокатастрофа в язовир &bdquo;Пчелина&rdquo;</p> Екокатастрофа в язовир „ Пчелина”  <p>В Тихия океан се заражда ужасяваща топлинна вълна</p> В Тихия океан се заражда ужасяваща топлинна вълна  Apple iPhone 11 Apple се бори да притегли внимание с три нови iPhone-а  Цветан Василев Цветан Василев давал по 10 млн. лева на месец за ТВ7  Протестът срещу Иван Гешев Протести „ за” и „ против” Гешев...  Тръмп уволни Джон Болтън, евентуално поради талибаните Тръмп уволни Джон Болтън, евентуално поради талибаните  Вероятно откриха лекарство против остаряването Вероятно откриха лекарство против остаряването  <p>Горя депото за автомобилни гуми в Шумен</p> Горя депото за автомобилни гуми в Шумен Всичко от през днешния ден Виц на деня - Докторе, мъжът ми глътна аспирин простъпка. Какво да вършим? - Създай му някакво главоболие, с цел да не отиде хапчето напразно! Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Да съблечеш българите: актови фотоси от предишния век  Денят, в който Русия изостави България Денят, в който Русия изостави България  Министър за госпожа Макрон: Тази жена в действителност е грозна  Човекът, който сплоти Княжество България и Източна Румелия в картина  Вечният, недостижимият, кралят - Фреди!  Руски историк: Българите наглеят, ограничете им чартърите bool(false) Водещи вести  Кола на Кола на " Гранична полиция " " хвърча " с 200 км/ч по " Тракия "  <p>Осъдиха англичанин за нахлуване над българин</p> Осъдиха англичанин на близо 19 години за нахлуване над българин  Родителите на падналото дете: Беше случай Родителите на падналото дете: Беше случай  Боровец - хазаин на огромно интернационално съревнование Боровец - хазаин на огромно интернационално съревнование  <p>Това е електрическата бъдеща опция на S-Class</p> Това е електрическата бъдеща опция на Mercedes S-Class
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР