Любопитно Най-честите грешки, които правим, когато мием косата си И

...
Любопитно Най-честите грешки, които правим, когато мием косата си И
Коментари Харесай

Най-честите грешки, които правим, когато мием косата си

Любопитно Най-честите неточности, които вършим, когато мием косата си И препоръки за по-добра грижа за косата 9 август 2020, 09:47  Кога ще се венчае всяка една зодия?
Кога ще се венчае всяка една зодия?
 Най-дългите спортни мачове в историята
Най-дългите спортни мачове в историята
 Звездните двойки, които забравихме, че са били дружно
Звездните двойки, които забравихме, че са били дружно
 София Лорен, Моника Белучи, кои са италианските кино хубавици
София Лорен, Моника Белучи, кои са италианските кино хубавици
 Тези български думи идват от арабски
Тези български думи идват от арабски
 Меркурий в Лъв: Ако обстоятелствата не ме поддържат, толкоз по-зле за тях
Меркурий в Лъв: Ако обстоятелствата не ме поддържат, толкоз по-зле за тях
 Признаците за дефицит на витамин C
Признаците за дефицит на витамин C
 Меган Фокс е в България
Меган Фокс е в България

а пръв взор да миеш косата си наподобява елементарно - нещо, което по този начин или другояче го правиш постоянно, даже механично. Но има някои неточности, които евентуално допускате прекомерно постоянно, а те вредят на косата, оставайки я обезводнена, накъсана или даже докарват зараза на скалпа.

Vbox7 показва някои от грешките, с които вредим на косата си:

Миете я прекомерно постоянно

Според специалисти да се употребява шампоан при всяко миене на косата, не е напълно нужно. Използването единствено на вода няколко пъти седмично е изцяло задоволително, с цел да се отстрани забележимите замърсявания. Шампоанът, макар че чисти мазното от косата, дехидратира прекалено много косата.

МИТОВЕ ЗА КРАСОТАТА, РАЗБИТИ НА ПУХ И ПРАХ - СНИМКИ

Не изплаквате косата преди шампоана

Хубаво е да изплаквате косата си единствено с вода най-малко минута преди нанасянето на шампоан. Така ще се отстранен всевъзможни следи от артикули за коса, които сте употребявали - пяна, еликсир, лак. Добре намокрената коса пък улеснява и работата на шампоана. Така ще употребявате по-малко шампоан, когато миете косата си.

Балсам след шампоана

Все повече хора се убеждават, че резултатът е доста по-добър, в случай че обърнем продуктите и първо сложим еликсир, а по-късно и шампоан.

Слагате шампоан и по краищата на косата

Ако връхчетата на косата ви са накъсани и сухи, може би тъкмо това е повода. Корените на косата са най-мазни и по тази причина имат потребност от измиване. Ако косата ви е по-суха към краищата, няма никаква потребност да слагате шампоан и по тях.

Как да изберем прическата съгласно формата на лицето

Миете косата си с топла вода

Най-добрата температура за косата ви е хладката. Топлата вода разрушава корените на косата ви и я прави по-слаба. Ако е хладка, тя би била задоволително топла, с цел да отвори порите на косата ви, с цел да бъдат почистени и подхранени, и задоволително хладка, с цел да не разрушава косъма.

Храни, които ще накарат косата ви да пораства по-бързо

Още забавни видеа вижте в канала на Vbox7 OMG Facts
Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза коса.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  Столична дирекция на вътрешните работи: Барикадите ще бъдат отстранени Столична дирекция на вътрешните работи: Барикадите ще бъдат отстранени  Турция: Задава се тежка рецесия Турция: Задава се тежка рецесия  31-ви ден на митинг: Какво се случва в София? 31-ви ден на митинг: Какво се случва в София?  Биков: Биков: "Отровното трио " да отговори на този въпрос Последни  Най-честите неточности, които вършим, когато мием косата си Най-честите неточности, които вършим, когато мием косата си  Слънце, само че и дъжд през днешния ден, вижте къде ще вали Слънце, само че и дъжд през днешния ден, вижте къде ще вали  Спасиха от огъня евакуираното село в Хасковско Спасиха от огъня евакуираното село в Хасковско  Блокирани остават три кръстовища в центъра на София Блокирани остават три кръстовища в центъра на София  Коронавирусът взе три нови жертви в България Коронавирусът взе три нови жертви в България  Как да управляваме добавките в браузъра Chrome Как да управляваме добавките в браузъра Chrome  Кога ще се венчае всяка една зодия? Кога ще се венчае всяка една зодия?  Пожарът край Лесово е минал Тунджа Пожарът край Лесово е минал Тунджа Всичко от през днешния ден Виц на деня Между ирландци: - Чу ли? О’Хара починал пред кръчмата. - На влизане или на излизане? - На влизане. - Горкият! Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Последни  Слънце, само че и дъжд през днешния ден, вижте къде ще вали Слънце, само че и дъжд през днешния ден, вижте къде ще вали И какво ще бъде времето при започване на новата седмица?  Спасиха от огъня евакуираното село в Хасковско Спасиха от огъня евакуираното село в Хасковско Все още обаче хиляди декари остават в пламъци  Коронавирусът взе три нови жертви в България Коронавирусът взе три нови жертви в България Каква е обстановката по света?  Как да управляваме добавките в браузъра Chrome Как да управляваме добавките в браузъра Chrome Те са потребни, само че някои от тях може да употребяват доста запаси  Пожарът край Лесово е минал Тунджа Пожарът край Лесово е минал Тунджа Жителите на село Присадец са изведени  11 души починаха при пожар в жилищен блок в Чехия 11 души починаха при пожар в жилищен блок в Чехия Има догатки от локалните управляващи, че пожарът евентуално е провокиран съзнателно, а един човек е арестуван  Бейрут: Протести, конфликти и над 100 ранени Бейрут: Протести, конфликти и над 100 ранени Премиерът на Ливан предложи предварителни парламентарни избори като единствен излаз от рецесията  Силна стихия събори дървета и затрудни придвижването в София Силна стихия събори дървета и затрудни придвижването в София Получени са 15 сигнала в спешната дирекция към Следствен отдел към окръжна прокуратура  Природозащитници плажуваха на Природозащитници плажуваха на " Алепу " Те проведоха плажуване пред подпорната стена на градежа " Алепу "  <p>Пет станаха жертвите на COVID-19 в&nbsp;дома за възрастни хора&nbsp;в Русе</p> Пет станаха жертвите на COVID-19 в дома за възрастни хора " Възраждане " в Русе На 23 юли тази година в дома бе оповестено огнище на болестта  Изследване разгласи лекарската специалност за най-опасна Изследване разгласи лекарската специалност за най-опасна Проучване в България: Всеки четвърти доктор страда от нараснало кръвно налягане  Намериха черните кутии на разрушилия се в Индия аероплан Намериха черните кутии на разрушилия се в Индия аероплан Устройствата са били открити късно нощес на мястото на злополуката  Коронавирус: Ситуацията в Германия е доста тревожна Коронавирус: Ситуацията в Германия е доста тревожна В обществените медии циркулира информация, че " в Германия е плануван втори локдаун - и то по-дълъг от първия "  По знамение откриха оживял, изхвърлен в морето от гърмежа в Бейрут По знамение откриха оживял, изхвърлен в морето от гърмежа в Бейрут

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР