Любопитно Къде не пишат домашни, учат върху лодки и ходят

...
Любопитно Къде не пишат домашни, учат върху лодки и ходят
Коментари Харесай

Къде не пишат домашни, учат върху лодки и ходят на училище със самолет

Любопитно Къде не пишат домашни, учат върху лодки и вървят на учебно заведение със аероплан Какви са приликите и разликите сред учебните заведения в другите краища на света  Ванеса Николова 24 май 2019, 12:21 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Къде не пишат домашни, учат върху лодки и вървят на учебно заведение със аероплан
Къде не пишат домашни, учат върху лодки и вървят на учебно заведение със аероплан
 Екшън, визия и представление на трета степен - „ Джон Уик 3 “
Екшън, визия и представление на трета степен - „ Джон Уик 3 “
 Честито на всички! Голям български празник е
Честито на всички! Голям български празник е
 Крем с карамелени круши и рикота
Крем с карамелени круши и рикота
 Най-честите неистини, пускани в уеб сайтове за запознанства
Най-честите неистини, пускани в уеб сайтове за запознанства
 18 неща, които всеки зрелостник би трябвало да чуе
18 неща, които всеки зрелостник би трябвало да чуе
 3 хрумвания за 3 почивни дни - странствуване из България (СНИМКИ)
3 хрумвания за 3 почивни дни - странствуване из България (СНИМКИ)
 Андре Рийо с музикален привет за българите за 24 май
Андре Рийо с музикален привет за българите за 24 май

нес с изключение на Ден на славянската книжовност и просвета честваме и Деня на просветата.

Учебните практики в нашата страна са ни добре познати и има доста страни, в които просветителната система е проведена по сходен метод.

Съществуват някои правила обаче, които сигурно ще ви изненадат. В текста по-долу ще разберете в коя страна децата не пишат домашни, къде вървят на учебно заведение с лодки и къде учат седем дни в седмицата.

Кои практики са потребни и кои не, преценете вие. В нашия лист ще видите страните, където междинното обучение се прави оценка като най-хубавото в света, както и част от страните, в които огромен дял от популацията даже няма достъп до обучение.

В страната на Дядо Коледа и северното зарево

Ах, тези финландци! Как все съумяват да се доберат до челните места в класациите за най-хубаво приблизително обучение? Отговорът е елементарен. Лесна, елементарна и проведена система, която работи за непрекъснати ефикасни резултати и напредък.

Въпреки че през последните години Финландия мъчно съумява да удържи челната позиция от азиатските си противници, тя си остава европейската страна с най-хубаво приблизително обучение.

Във Финландия децата стартират учебно заведение наложително, откакто са навършили 7-годишна възраст, само че не и по-рано. Да, в страната на Дядо Коледа децата нямат домашни, нито оценки и типичните изпитвания под формата на тест, най-малко до момента в който не влязат в гимназия.

Учениците във Финландия прекарват минимум време в класната стая спрямо връстниците си от останалите европейски страни. При по-малките игрите се ползват като главен способ за запаметяване и научаване.

ВИЖТЕ КАК ИЗГЛЕЖДАТ КЛАСНИТЕ СТАИ В РАЗЛИЧНИ КРАИЩА НА СВЕТА
Класните стаи в разнообразни краища на света  Ирак  Съединени американски щати  Испания  Република Южна Африка
Не се ползва разделяне по какъвто и да е метод на децата във връзка с качествата им. Учениците, които видимо изпитват усложнения с материала, остават след часовете за безвъзмездни съвещания.

Учителската специалност във Финландия е една от най-престижните и добре платени, а практиката за навестяване на частни уроци е съвсем неприложима.

На двете крайности в Азия

Азия е един от образците за най-големите разлики във връзка с развиването на страните в границите на самия континент.

Докато Япония, Южна Корея, Сингапур и Хонконг оглавяват класациите за най-високо качество на междинното обучение, в другия край са азиатски страни като Афганистан, Бангладеш, Индия.

В Южна Корея да вземем за пример натъртват най-интензивно върху началното обучение, а учениците посещават занятия седем дни в седмицата. Страната отделя към 8% от бюджета си за развиването на просветителната система.

Учителската специалност е една от най-желаните и високоплатени, а родителите са интензивно въвлечени в просветителния развой, като отделят огромни средства за положителното и качествено образование на своите деца.

Моделът в Япония, Сингапур и Хонконг е сходен, а мотото на просветителната им система се синтезира в следното: „ Учи по-малко, научавай повече”.

В Япония се обръща изключително внимание на дисциплината и високия морал, а децата сами оказват помощ в приготвянето и сервирането на храната си в междучасията за обяд.

На другата прекаленост е Афганистан. Там делът на грамотното население е към 30%. В множеството местности, където има военни спорове, децата се постанова да учат в шатри и даже палатки.

В Бангладеш пък са принудени да се оправят с тежките климатични условия и честите наводнения. Много пъти се случва образователните занятия да се организират върху лодки, прикрепени към брега на реките, които преливат заради дребната надморска височина.

Развитие не значи положително обучение

Въпреки че в множеството случаи високото качество на образованието е директно или непряко обвързвано с икономическото развиване на съответната страна, не всеки път това е константа.

Съединени американски щати, Китай и Русия да вземем за пример се подреждат в средата на класациите за качество на междинното обучение.

И въпреки всичко страните от Западна Европа се оказват измежду едни от най-ефективните във връзка с просветителните си системи. Източноевропейските страни изостават по този фактор.

Като положителни образци с изключение на Финландия могат да се посочат Холандия, Германия, Естония, Норвегия, Франция.

Винаги има метод

Не на всички места образователният развой и неговото реализиране протичат по метода, по който ги познаваме.

В Перу и Гватемала да вземем за пример честа процедура е ходенето на учебно заведение с лодка, в случай че постройката се намира на отсрещния бряг на реката. В някои региони на Филипините пък децата стигат до класните стаи с рикши.

Учениците от Кели Айлънд, Охайо и Оркни Айлънд, Шотландия се транспортират до учебните заведения си със специфични дребни самолети. В Кения, заради неналичието на здания, децата постоянно безусловно учат под дърветата.

В Иран съществува сегрегация в учебните заведения на полова основа. До довеждане докрай на гимназия девойките и момчетата се образоват настрана. В Бразилия пък публикувана процедура е децата да се прибират у дома за обяд, след което да се връщат в учебно заведение за продължение на занятията.

„ Образованието е най-мощното оръжие, което можеш да използваш, с цел да промениш света” - Нелсън Мандела.

По тематиката  18 неща, които всеки зрелостник би трябвало да чуе 18 неща, които всеки зрелостник би трябвало да чуе  Не сте имали детство, в случай че не познавате този човек Не сте имали детство, в случай че не познавате този човек  Осем знака, че сте по-интелигентни, в сравнение с смятате Осем знака, че сте по-интелигентни, в сравнение с смятате  Българското рок учебно заведение, което дава късмет на всеки, влюбен в музиката Българското рок учебно заведение, което дава късмет на всеки, влюбен в музиката

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Ванеса Николова .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
2 коментара Не пропускай  Пик на кърлежите през май. Как да се предпазим Пик на кърлежите през май. Как да се предпазим  <br> <strong> „ Убий журналиста” </strong>: задача във видеоигра провокира ужас в Съединени американски щати <br>
„ Убий журналиста” : задача във видеоигра провокира ужас в Съединени американски щати
 <br> <strong> 18 неща </strong>, които <strong> всеки зрелостник </strong> би трябвало <strong> да чуе </strong> <br>
18 неща , които всеки зрелостник би трябвало да чуе
 <br> <strong> Китайски учени </strong> употребяват <strong> мозъчни импланти </strong> в битката със <strong> зависимостите </strong> <br>
Китайски учени употребяват мозъчни импланти в битката със зависимостите
За дома  CashCredit  <p>Снимки, които ще ви вдъхновят за ремонт на спалнята</p> Снимки на спални, които ще ви вдъхновят да извършите ремонт  Свежи хрумвания за пресен дом Свежи хрумвания за пресен дом.box-CashCredit { margin: 50px 0; }.box-CashCredit img { width: 100%; height: auto; }.box-CashCredit.list-item:nth-child(1) { border-top: 0 none; }.box-CashCredit.box-content { border: 9px solid #316fa0; }  1 Разходка на 24 май: Градовете, в които има монументи на Кирил и Методий (СНИМКИ)  1 Има няколко версии за основаване на химна „ Върви, народе възродени “  1 Преди и в този момент: Любимите Ал и Пеги Бънди (СНИМКИ)  1 Те й отиват: Марго Роби с Брад Пит и Леонардо ди Каприо в Кан (СНИМКИ) --> АКЦЕНТИ  Разходка на 24 май: Градовете, в които има монументи на Кирил и Методий (СНИМКИ) Разходка на 24 май: Градовете, в които има монументи на Кирил и Методий (СНИМКИ)  Има няколко версии за основаване на химна „ Върви, народе възродени “ Има няколко версии за основаване на химна „ Върви, народе възродени “  Преди и в този момент: Любимите Ал и Пеги Бънди (СНИМКИ) Преди и в този момент: Любимите Ал и Пеги Бънди (СНИМКИ)  Те й отиват: Марго Роби с Брад Пит и Леонардо ди Каприо в Кан (СНИМКИ) Те й отиват: Марго Роби с Брад Пит и Леонардо ди Каприо в Кан (СНИМКИ) Последни  Тереза Мей разгласи оставката си, ето я датата Тереза Мей разгласи оставката си, ето я датата  <p><strong>&quot;Животът е прекрасен&quot;</strong> и повече от <strong>20 години по-късно</strong></p> "Животът е прелестен " и повече от 20 години...  <p>Къде <strong>не пишат домашни</strong>, учат върху лодки и вървят <strong>на учебно заведение със самолет</strong></p> Къде не пишат домашни, учат върху лодки и вървят на...  <p>Екшън, визия и представление на трета степен - <span style= Екшън, визия и представление на трета степен - „ Джон...  <p>Спират камионите над 12 т по магистралите&nbsp;</p> Спират камионите над 12 т по автомагистралите  Борисов: Ще приказваме за отливка на меча на хан Кубрат Борисов: Ще приказваме за отливка на меча на хан Кубрат  Тръмп търси малка врата, с цел да продава оръжия на Саудитска Арабия Тръмп търси малка врата, с цел да продава оръжия на Саудитска...  Джулиан Асандж Съединени американски щати повдигнаха нови 17 обвинявания против Асандж  <p>Изненадваща победа в Холандия, проблеми с вота на Острова&nbsp;&nbsp;</p> Изненадваща победа в Холандия, проблеми с вота на...  Днес жълт код за дъжд и гръмотевици Днес жълт код за дъжд и гръмотевици  Честито на всички! Голям български празник е Честито на всички! Голям български празник е  Фалшивите профили във Фейсбук - повече от действителните Фалшивите профили във Фейсбук - повече от действителните  <p>Какво описват на германчетата за България</p> Какво описват на германчетата за България  <p>Запали се локомотивът на бърз трен от София</p> Запали се локомотивът на бърз трен от София  <p>Как Европейски Съюз ще избере идващото си потомство лидери</p> Как Европейски Съюз ще избере идващото си потомство водачи  <p>Жена умря, блъсната от екскаватор в Дупница</p> Жена умря, блъсната от екскаватор в Дупница  <p>Германски топ шпионин: Мосад смъкна Щрахе</p> Германски топ шпионин: Мосад смъкна Щрахе  Срутване върху нов бул. във Варна Срутване върху нов бул. във Варна  Крем с карамелени круши и рикота Крем с карамелени круши и рикота  <p><strong>Мей ще посрещне Тръмп на 3 юни. </strong>Пресата: Дните ѝ като министър председател са преброени</p> Мей ще посрещне Тръмп на 3 юни. Пресата: Дните ѝ като... Всичко от през днешния ден Виц на деня Авраам пита Моше: - Моше, по какъв начин мислиш, обявите във вестниците дали са ефикасни? - Разбира се, че са ефикасни. Ето, да вземем за пример, в понеделник дадохме публикация,… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Социален цирк в България - какво съставлява Социален цирк в България - какво съставлява  Въпреки митингите, Ален Делон през сълзи взе своята премия  Меган и Хари разгласиха невиждани фотоси  Човекът, от чиито ръце се роди богинята Венера  Най-красивите ханзейски градове на Германия Най-красивите ханзейски градове на Германия  Нидерландски учени създават ток от растения Водещи вести  Борисов: Ще приказваме за отливка на меча на хан Кубрат Борисов: Ще приказваме за отливка на меча на хан Кубрат  <p>Какво описват на германчетата за България</p> Какво описват на германчетата за България

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР