Любопитно Ето как е протичал денят на Ане Франк Вижте

...
Любопитно Ето как е протичал денят на Ане Франк Вижте
Коментари Харесай

Ето как е протичал денят на Ане Франк

Любопитно Ето по какъв начин е протичал денят на Ане Франк Вижте по какъв начин е минавал един ден в Задната къща  Ива Ваташка 3 септември 2019, 11:10 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Ето по какъв начин е протичал денят на Ане Франк
Ето по какъв начин е протичал денят на Ане Франк
 Дъщерите на Пол Уокър и Вин Дизел трогнаха интернет със фотография
Дъщерите на Пол Уокър и Вин Дизел трогнаха интернет със фотография
 Как да бъдем щастливи в няколко лесни стъпки
Как да бъдем щастливи в няколко лесни стъпки
 Кои са триковете за хубост на нашите баби
Кои са триковете за хубост на нашите баби
 Салма Хайек преди 53-тия си рожден ден по бански
Салма Хайек преди 53-тия си рожден ден по бански
 Кои звезди гледат US Open тази година
Кои звезди гледат US Open тази година
 Вижте приказната женитба на дъщерята на Илиана Раева
Вижте приказната женитба на дъщерята на Илиана Раева
 10 признака, които демонстрират, че не се храним добре
10 признака, които демонстрират, че не се храним добре

не Франк прекарва 761 дни в Задната къща. Въпреки че всеки ден е друг от предходния, в тайното помещение има избран темп на живот. Младото еврейско момиче се крие там от нацистите по време на окупацията на Холандия през Втората международна война. Въз основа на дневника на Ане може да разберем по какъв начин е протичал денят в скривалището.

Сутрин

В задната част на постройката. с изключение на фамилията на Ане, се укрива и семейство Ван Пелс, както и един ортодонт. В 6:45 ч. звъни алармата на семейство Ван Пелс. Хората в скривалището се редуват да създадат утринния си тоалет, а сериозното време настава в 8.30 ч. За половин час всички са напрегнати, тъй като чиновниците от предната част на къщата стартират работния си ден. В 9 ч. се появяват хората, които оказват помощ на укриващите се евреи и напрежението понижава. Ане и останалите към момента вървят по чорапи и би трябвало да са тихи, само че към този момент могат да четат, да учат и да се приготвят за обяд.

View this post on Instagram
A post shared by Anne Frank House (@annefrankhouse_official) on Aug 28, 2019 at 7:30am PDT

Обяд

В 12.30 ч. служащите се прибират у дома за обяд и жителите на скривалището имат малко време за себе си. 15 минути по-късно няколко от помощните идват при фамилията на Ане, където всички обядват дружно. Това е добре за криещите се хора, тъй като по този начин могат да чуят новините от града. В 13 ч. радиото се пуска на новините на Би Би Си. В 13:15 ч. жителите на Задната къща стартират да се хранят, а 30 минути по-късно техните помощници се връщат на работа.

View this post on Instagram
A post shared by Anne Frank House (@annefrankhouse_official) on Jul 6, 2018 at 12:44am PDT

Следобед

Тогава множеството от укриващите се отдръпват за следобеден сън. Ане употребява това време, с цел да учи или да написа в своя дневник. Около 16 ч. фамилиите пият кафе и стартират подготовка за вечеря. А след 17.30 ч., когато работният ден завърши, жителите на тайното помещение към този момент могат да се разходят из цялата постройка.

View this post on Instagram
A post shared by Anne Frank House (@annefrankhouse_official) on Aug 17, 2019 at 8:00am PDT

Вечер

След като се нахранят, те четат, приказват между тях или слушат радиото. Около 21 ч. стартират да се подготвят за вечеря и да разместват мебелите. Всеки ден, щом слънцето залезе, те затъмняват прозорците, с цел да няма никаква издайническа светлина. Тайното помещение утихва до 6:45 на другата заран. Освен в неделя.

View this post on Instagram
A post shared by Anne Frank House (@annefrankhouse_official) on Aug 23, 2019 at 1:30am PDT

Неделя

Неделите в Задната къща имат напълно друга рутина от останалите дни и се характеризират с почистване, метене и пране. Това е и денят, когато жителите на тайното помещение си разрешават да станат по-късно – към 8 ч. Семействата отделят време за молебствия и закуската не стартира по-рано то 11.30 ч. След това всички се захващат за работа: да почистят килимите, да изперат и да оправят леглата.

Има къса отмора, по време на която се слушат новините, почистването и подреждането продължава до 14 ч. Тогава идва време за следобеден сън, а Ане не схваща „ за какво възрастните тук постоянно би трябвало да спят “.

View this post on Instagram
A post shared by Anne Frank House (@annefrankhouse_official) on Aug 11, 2019 at 6:00am PDT

Най-ужасният ден от седмицата

За Ане неделята е най-нещастният ден. Тя се усеща като птичка, чиито крила са откъснати, а тя се блъска в решетките на своята клетка.

„ Когато от време на време си мисля по какъв начин живеем тук, в множеството случаи стигам до заключението, че ние сме като в парадайс спрямо другите евреи, които не са се укрили. И въпреки всичко по-късно, когато всичко още веднъж стане обикновено, несъмнено ще се чудя по какъв начин ние, които имахме подобен прекрасен, спретнат дом, сме изпаднали в такова тъпо положение “.

View this post on Instagram
A post shared by Anne Frank House (@annefrankhouse_official) on Aug 8, 2019 at 4:00am PDT

Ане не съумява да дочака ситуацията да стане „ обикновено “ и умира през март 1945 година в концентрационния лагер Берген-Белсен два месеца преди освобождението на Холандия.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Ива Ваташка Източник: Ане Франк Задната къща укриване .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  <br> За първи път Григор Димитров на четвъртфинал в Съединени американски щати <br>
За първи път Григор Димитров на четвъртфинал в Съединени американски щати
 Дориан към този момент взима жертви. Българка във Флорида: Има напрежение Дориан към този момент взима жертви. Българка във Флорида: Има напрежение  <br> <strong> Приказни кътчета </strong>, които не знаете, че се намират в <strong> Европа </strong> <br>
Приказни кътчета , които не знаете, че се намират в Европа
 <br> <strong> 10 признака </strong>, които демонстрират, че <strong> не </strong> се храним добре <br>
10 признака , които демонстрират, че не се храним добре
Последни  <p>Мистерия в най-старата пустиня в света</p> Мистерия в най-старата пустиня в света  LoveGuide с обръщение: Лекарите знаят повече от Гугъл LoveGuide с обръщение: Лекарите знаят повече от Гугъл  <p style= Ето по какъв начин е протичал денят на Ане Франк  <p>Дъщерите на <span style= Дъщерите на Пол Уокър и Вин Дизел трогнаха интернет със...  <p>Няколко хрумвания за <strong>уютен образователен кът</strong> у дома</p> Няколко хрумвания за комфортен образователен ъгъл вкъщи  Двама души починаха при тежка злополука с мотор Двама души починаха при тежка злополука с мотор  Бойко Борисов Борисов: ГЕРБ направиха Мая Манолова омбудсман  <p>Димитър Николов: ГЕРБ ще завоюва София</p> Димитър Николов: ГЕРБ ще завоюва София  Борис Джонсън Джонсън: Избори на 14 октомври, в случай че има отсрочване на...  Хората, които идват до винарната на Анна минават половината земно кълбо, с цел да опитат усета на българското вино Българското вино, поради което идват хора от целия свят  <p>Ураганът &bdquo;Дориан&rdquo; ще обърка времето над България</p> Ураганът „ Дориан” ще обърка времето над...  KIA XCeed KIA включи XCeed и Ceed SW в контакта  Лидерът на Хонконг с конференция след изминал запис Лидерът на Хонконг с конференция след изминал запис  <p>Как да бъдем <strong>щастливи </strong>в няколко <strong>лесни стъпки</strong></p> Как да бъдем щастливи в няколко лесни стъпки  Слънчево през днешния ден, захлаждане в края на седмицата Слънчево през днешния ден, захлаждане в края на седмицата  Apple iPhone XS Какво да чакаме от трите нови модела на iPhone  Още жертви на Още жертви на " Дориан ", гласът на потърпевшите  Откриха мъртъв изчезналия във Варна мъж Откриха мъртъв изчезналия във Варна мъж  <p>Кои са <strong>триковете за красота</strong> на нашите баби&nbsp;</p> Кои са триковете за хубост на нашите баби  Мая Манолова Мая Манолова: Кандидатирам се за кмет на София Всичко от през днешния ден Виц на деня - Здравейте, това БНР ли е? - Да, кажете... - И в този момент всички ме слушат? - Да, в ефир сте! - И в магазините, и… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Къде не пишат домашни, учат върху лодки и вървят на учебно заведение със аероплан  Българи сътвориха човешка тъкан с 3D-биопринтер Българи сътвориха човешка тъкан с 3D-биопринтер  DW: Гладът се завръща в една от най-богатите страни на света DW: Гладът се завръща в една от най-богатите страни на св

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР