Любопитно е, че през 30-те години мнозина експерти по безопасност

...
Любопитно е, че през 30-те години мнозина експерти по безопасност
Коментари Харесай

Добра идея ли е да учим 4-годишните да шофират

Любопитно е, че през 30-те години мнозина специалисти по сигурност на пътното придвижване вярвали, че с цел да бъдат хората по-добри водачи, те би трябвало да седнат на кормилото още на 4-годишна възраст. При това не просто по тротоара, а на същински улици, несъмнено без трафик в близост. От настояща позиция всичко това звучи демонски рисково, само че тогава " визионерите " очевидно са мислили сходен сюжет за изцяло изпълним.
 Снимка 591903

Една съвременна компания също има вяра в този сюжет, написа английското автомобилно издание Autoevolution. Тя се споделя Young Driver и е виновна за най-голямата стратегия за образование на водачи на възраст под 17 години в Англия. Целта на компанията е да запознае деца и подрастващи с това по какъв начин се кара вярно, както и с всички правила, свързани с пътната сигурност. На процедура това значи, че всички на възраст от 4 години нагоре ще могат да преминат през специфичен обучителен курс и на процедура ще бъдат подготвени да вземат брошура, когато навършат съответната възраст.
 Снимка 591901

За да изпълнят проекта си, експертите от Young Driver са създали и произвели първия британски електрически автомобил за деца, който са нарекли Firefly Sport. Външният тип на мъничкото транспортно средство изцяло дава отговор на неговото име, което в превод значи " светулка ". Трудно ни е да си представим, че в света съществува дете, което не би сметнало Firefly Sport за най-готиното нещо, което в миналото е виждало.
 Снимка 591900

За последните 13 години Young Driver са обучили повече от милион младежи под 17-годишна възраст, като всички те са минали курсове или на общоприет образователен автомобил, на дребна класическа кола или на изцяло електрическия Firefly. Коя от трите машини се употребява зависи само от възрастта и най-много размерите на курсанта.
 Снимка 591902

" Когато навършите 17 напрежението за това да минете курса и да вземете брошура допустимо най-скоро пораства и сте принудени да се учите на пътища, цялостни с нетърпеливи и изнервени водачи, " разяснява Йън Мълингани, ръководещ шеф на Young Driver.

" Правителството през 30-те е било наясно с този проблем, а ние се стремим да сигнализираме още веднъж за него на сегашната администрация и да приоритизираме пътната сигурност като съществена и дейна част от учебното образование. По-добре готови млади водачи значи по-голяма сигурност за всички на пътя - включително пешеходци и велосипедисти. И не трябва да забравяме, че през 30-те по британските пътища е имало единствено към 1 милион автомобила, до момента в който в този момент броят им е над 35 милиона. "

Смятаме, че концепцията е чудесна и преглеждаме шофирането като научаването на нов език. Колкото по-рано човек стартира, толкоз по-добре. Стига несъмнено на някого да не му хрумне да дава книжки на четири годишни, само че за благополучие казусът тук не е подобен.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР