Любопитно Днес мъжете в Испания подаряват роза и книга на

...
Любопитно Днес мъжете в Испания подаряват роза и книга на
Коментари Харесай

Днес мъжете в Испания подаряват роза и книга на любимата си

Любопитно Днес мъжете в Испания подаряват роза и книга на обичаната си На 23 април в доста елементи на Иберийския полуостров честват своя Гергьовден  Ванеса Николова 23 април 2019, 15:30
свен че 23 април е Международният ден на книгата и авторското право, на този ден в доста елементи на света има тържества по разнообразни мотиви.

В испанската област Каталуния на днешния ден честват своя Гергьовден (Sant Jordi на каталунски).

И с цел да смесят потребното с приятното, каталунците са измислили една забавна традиция, която се съблюдава и до през днешния ден.

На 23 април, денят на гибелта на един от най-великите испански писатели – Мигел де Сервантес, всички мъже от Каталуния подаряват книга и роза на обичаната си жена.

View this post on Instagram
A post shared by Cuore (@bookscuore) on Apr 23, 2019 at 1:12am PDT

Денят на „ Сант Жорди”, както го назовават локалните, е един от най-важните празници на региона.

Ако на 23 април се намирате в който и да е град в Каталуния, не е изключено да видите знамето на региона, окичено на всеки втори балкон.

На този ден по остаряла испанска традиция има доста тържества, а розата е най-продаваното цвете в Каталуния.

View this post on Instagram
A post shared by CITY OF BARCELONA (@cityofbarcelona) on Apr 23, 2019 at 12:50am PDT

„ Моята книга е моето бягство”

View this post on Instagram
A post shared by Manitas de plata (@manitasdeplata) on Apr 23, 2019 at 2:58am PDT

Картинка, която изобразява легендата за Сант Жорди или Св. Георги, който съгласно испанската история става воин, като побеждава неприятния змей.

View this post on Instagram
A post shared by Mercè Ortí Il·lustració (@merceorticl) on Apr 23, 2019 at 1:43am PDT

View this post on Instagram
A post shared by Marc Piera (@pieramarc) on Apr 23, 2019 at 4:42am PDT

View this post on Instagram
A post shared by Pic_foto07 (@pic_foto07) on Apr 23, 2019 at 4:40am PDT

View this post on Instagram
A post shared by La Vermuteria Restaurant 17220 (@lavermuteriarestaurant) on Apr 23, 2019 at 4:39am PDT

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Автор: Ванеса Николова испания каталуния барселона празник По тематиката  Двамата гении, които умряха в един и същи ден и година Двамата гении, които умряха в един и същи ден и година  История на триумфа на един българин в Испания История на триумфа на един българин в Испания  Както не сме я виждали до момента: Кралица Летисия с кожена рокля Както не сме я виждали до момента: Кралица Летисия с кожена рокля  В тези страни живеят най-здравословно В тези страни живеят най-здравословно .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  Отстраниха от служба шефа на НОИ-Силистра Отстраниха от служба шефа на НОИ-Силистра  Моретата през 2050: Повече пластмаса, в сравнение с риба Моретата през 2050: Повече пластмаса, в сравнение с риба  <br> <strong> Легендите </strong> за боядисването на яйца по <strong> Великден </strong> <br>
Легендите за боядисването на яйца по Великден
 <br> Какво <strong> прави един </strong> нарушител <strong> умопобъркан </strong>? <br>
Какво прави един нарушител умопобъркан ?
Последни  <p>Днес <span style= Днес мъжете в Испания подаряват роза и книга на...  Погребение на жертви на атентатите в Шри Ланка Атентатите в Шри Ланка – възмездие за Нова...  <p>Aurus е подготвен за парада на 9 май</p> Aurus е подготвен за парада на 9 май  P30 Pro Какво съставляват Time-of-Flight камерите в...  <p>Бритни Спиърс с отблъскващ тип, излезе от психиатрия</p> Бритни Спиърс с отблъскващ тип, излезе от психиатрия  Цял ТИР с карамфили за концерта на Василис Карас Цял ТИР с карамфили за концерта на Василис Карас  Иванчева се записва за изборите, Сидеров не е в листата Иванчева се записва за изборите, Сидеров не е в...  Исад Ребраб и френският президент Еманюел Макрон, 2018 година Арестуваха най-богатия човек в Алжир за корупция  Фюжън меню ще сложи на тестване готвачите в Hell’s Kitchen Фюжън меню ще сложи на тестване готвачите в Hell’s...  Отстраниха от служба шефа на НОИ-Силистра Отстраниха от служба шефа на НОИ-Силистра  Снимката е илюстративна./ Истанбул, Турция Четириетажна постройка рухна в Истанбул, други 21...  Ирина Митева Все едно се разделих с най-хубава другарка - Ирина...  Моретата през 2050: Повече пластмаса, в сравнение с риба Моретата през 2050: Повече пластмаса, в сравнение с риба  Борисов: Чували сме всевъзможни нелепости за Борисов: Чували сме всевъзможни нелепости за " Хемус "  Ива Петрова Българката, която влезе в пандиза. За да преподава...  98-инчовият 8K тв приемник на Sony Sony пуска тв приемник, който коства 70 000 $  <p><strong>Двамата гении</strong>, които умряха в един и <strong>същи ден и година&nbsp;</strong></p> Двамата гении, които умряха в един и същи ден и...  Баща на три деца остана без дом Баща на три деца остана без дом  Чарлийз Терон дете Вълна от мнения след признанието на Чарлийз Терон за...  Цената на природния газ ще поевтинее Цената на природния газ ще поевтинее Всичко от през днешния ден Виц на деня Петък вечер, възрастен господин и съпътстващата го много млада красива жена влизат в реномиран бижутериен магазин. Господинът споделя на продавача, че са пристигнали да купят специфичен пръстен… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Победа за България - Екологичен потенциал забрани двойния стандарт при храните Победа за България - Екологичен потенциал забрани двойния стандарт при храните  Актьорът, който умря 25 пъти на екрана , който на екрана  Българска художничка рисува смешната страна на майчинството  Борисов предлага на Франция да помогне за  Лидия Инджова: С корема на Донка несъмнено смъкнах някой различен кг  Най-кървавият атентат в българската история преди 94 години Водещи вести  Борисов: Чували сме всевъзможни нелепости за Борисов: Чували сме всевъзможни нелепости за " Хемус "
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР