Любопитно CAGED с азиатска премиера в Сеул Създадената в Пловдив

...
Любопитно CAGED с азиатска премиера в Сеул Създадената в Пловдив
Коментари Харесай

CAGED с азиатска премиера в Сеул

Любопитно CAGED с азиатска премиера в Сеул Създадената в Пловдив Gaya Dance Company с присъединяване на най-престижния фестивал за изпълнителски изкуства в Корея  Ванеса Николова 16 октомври 2019, 14:29  CAGED с азиатска премиера в Сеул Източник: Фондация “ЕДНО за Култура и Изкуства ”
чера се състоя азиатската премиера на CAGED в Сеул.

Днес, 16 октомври, е втората вечер, по време на която публиката на SEOUL PERFORMING ARTS FESTIVAL ще се срещне с първата българска ко-продукция в региона на актуалния танц, основана напълно в Пловдив.

Световната премиера на CAGED oт Gaya Dance Company се състоя на 7 септември в Дом на културата “Борис Христов”, а спектакълът е продукция на Фондация “ЕДНО за Култура и Изкуства” и SPAF, Корея (SEOUL PERFORMING ARTS FESTIVAL).

Oсновател на пловдивската Gaya Dance Company e корейският хореограф Пансън Ким, а в дебютния театър на компанията му вземат участие танцьорите от Корея - Йонгджун Шин и Джийон Янг, както и награждавания корейски танцьор Бонг Су Ким.

Композицията и музикалното осъществяване са дело на Емилиян Гацов - Елби и джаз вокалиста Павел Терзийски.

В спектакъла страховете оживяват на сцената под формата на майсторски направени маски от Мариета Големехова и кукли, движени от ръцете на Полина Христова и Стефан Димитров.

Сценографията е осъществена от Никола Тороманов, а светлинният дизайн е сбъднат от френския актьор Каролин Вандам.

Официалния филмов откъс на CAGED вижте тук:



Проектът е продукция на Фондация “ЕДНО за Култура и Изкуства” и се случва в партньорство с Община Пловдив, Министерството на културата на Република България, Media Networks и Европейски Пътища. За повече информация следете Фондация “ЕДНО за Култура и Изкуства” и GAYA Dance Company във Фейсбук.


 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Ванеса Николова .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  Задържаха шестима почитатели за расистки обиди Задържаха шестима почитатели за расистки обиди  <br> <strong> Зловещата екзекуция на Мата Хари </strong> – синьо палто и предсмъртна целувка <br>
Зловещата екзекуция на Мата Хари – синьо палто и предсмъртна целувка
 <br> <strong> 7 супер хрумвания </strong> за рожден ден, с които да изненадате половинката <br>
7 супер хрумвания за рожден ден, с които да изненадате половинката
 <br> Френски изискан на ток: тестваме електрическото Renault Zoe <br>
Френски изискан на ток: тестваме електрическото Renault Zoe
Последни  Алек и Димо: Героите ни идват изменени и осъзнати Алек и Димо: Героите ни идват изменени и осъзнати  <p><strong>CAGED </strong>с азиатска премиера в Сеул</p> CAGED с азиатска премиера в Сеул  Борисов пред Лимбург: Правителството не се меси в работата на медиите Борисов пред Лимбург: Правителството не се меси в...  България подвига мизата за „ Фолксваген ” и Румъния влиза в играта България подвига мизата за „ Фолксваген ” и Румъния влиза в...  <p><strong>От лукса до гилотината</strong>: Животът на Мария Антоанета</p> От лукса до гилотината: Животът на Мария Антоанета  Македония - разкол сред Меркел и Макрон Македония - разкол сред Меркел и Макрон  <p><strong>Стоичков</strong> се разплака в ефир поради <strong>расисткия скандал</strong></p> Стоичков се разплака в ефир поради расисткия скандал  <p><strong>Един ден в Средновековието</strong> &ndash; чума, рицарски дуели и оцет вместо паста за зъби</p> Един ден в Средновековието – чума, рицарски дуели...  Джок Полфрийман Казусът Полфрийман скара съдиите в България  Анджелина Джоли Как Анджелина Джоли се снима с известна българка  Сюзън Съмърс "Стъпка по стъпка " - актьорите 28 години...  Огромни проблеми в Пловдив - заплати, тапи, налози Огромни проблеми в Пловдив - заплати, тапи...  <p>Нова технология оказва помощ на хора с увреждания да говорят</p> Нова технология оказва помощ на хора с увреждания да приказват  <p>Радев за БФС: Недопустима намеса</p> Радев за БФС: Недопустима интервенция  Милтон и Янаки Манаки са бащите на киното на Балканите. Те обаче са и фотографи, запазили на лентите си достоверния балкански дух от края на 19 век. Тези мъже снимат първия филм на Балканите  Един състезател се завърна в „ Игри на волята “ Един състезател се завърна в „ Игри на волята “  Бела Хадид Пластичен хирург уточни коя е най-красивата в...  Задържаха шестима почитатели за расистки обиди Задържаха шестима почитатели за расистки обиди  <p><span style= Миранда Кер и милиардерът Евън Шпигел станаха родители  <p>Дженифър Анистън <span style= Дженифър Анистън развълнува хиляди със фотография Всичко от през днешния ден Виц на деня Интервю за работа: - Имате ли тапия със златен орден по специалността? - Да. - Говорите ли свободно съветски, френски, британски, испански и китайски? -… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Никол Шерцингер сподели къщата си (ВИДЕО)  В гонене напразно - Ели Димитрова  Мафалда - внучката на Симеон Сакскобургготски, за която не знаете доста  Българска художничка рисува смешната страна на майчинството  Ричард Гиър и Силвестър Сталоун стигнали до пердах за принцеса Даяна  Тази билка няма равна: вижте свойствата ѝ Водещи вести  <p><strong>Стоичков</strong> се разплака в ефир поради <strong>расисткия скандал</strong></p> Стоичков се разплака в ефир поради расисткия скандал  <p>Радев за БФС: Недопустима намеса</p> Радев подлага на критика кабинета поради БФС  Македония - разкол сред Меркел и Макрон Македония - разкол сред Меркел и Макрон  Топло време, по кое време се скапва и ще вали Топло време, по кое време се скапва и ще вали  Лукс, пари и коли, по какъв начин обвинени ослепяха за съда Лукс, пари и коли, по какъв начин обвинени ослепяха за съда  Бела Хадид Пластичен хирург уточни коя е най-красивата в света  Анджелина Джоли Как Жени Джаферович съумя да се снима с Анджелина Джоли  <p><strong>Един ден в Средновековието</strong> &ndash; чума, рицарски дуели и оцет вместо паста за зъби</p> Един ден в Средновековието – чума, рицарски дуели и оцет вместо паста за зъби  <p><strong>От лукса до гилотината</strong>: Животът на Мария Антоанета</p> От лукса до гилотината: Животът на Мария Антоанета  Алек и Димо: Героите ни идват изменени и осъзнати Алек и Димо: Героите ни идват изменени и осъзнати  Борисов пред Лимбург: Правителството не се меси в работата на медиите Борисов пред Лимбург: Правителството не се меси в работата на медиите  Джок Полфрийман Казусът Полфрийман скара съдиите в България  Сюзън Съмърс "Стъпка по стъпка " - актьорите 28 години по-късно (СНИМКИ)  Огромни проблеми в Пловдив - заплати, тапи, налози Огромни проблеми в Пловдив - заплати, тапи, налози  <p>Нова технология оказва помощ на хора с увреждания да говорят</p> Международна конференция показва софтуерни нововъведения, които разрешават на хората с тежки увреждания да приказват  Милтон и Янаки Манаки са бащите на киното на Балканите. Те обаче са и фотографи, запазили на лентите си достоверния балкански дух от края на 19 век. Милтон и Янаки Манаки: бащите на Балканското кино  Един състезател се завърна в „ Игри на волята “

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР