Любопитно 9 грешки, които могат да съсипят прането ви Ето

...
Любопитно 9 грешки, които могат да съсипят прането ви Ето
Коментари Харесай

9 грешки, които могат да съсипят прането ви

Любопитно 9 неточности, които могат да съсипят прането ви Ето няколко тънкости, които ще удължат живота на облеклата ви  Василена Василева 26 февруари 2020, 15:46  Дейвид Бекъм споделя за какво се е влюбил във Виктория
Дейвид Бекъм споделя за какво се е влюбил във Виктория
 Как Гуинет Полтроу се защищава от ковид
Как Гуинет Полтроу се защищава от ковид
 Мерил Стрийп е неузнаваема и с нов цвят на косата за филм
Мерил Стрийп е неузнаваема и с нов цвят на косата за филм
 Колко трае любовта в Холивуд (СНИМКИ)
Колко трае любовта в Холивуд (СНИМКИ)
 Тибетският естествен антибиотик, който се подготвя доста елементарно
Тибетският естествен антибиотик, който се подготвя доста елементарно
 Зодии, с които е по-лесно да се живее
Зодии, с които е по-лесно да се живее
 ТЕСТ: Кое полукълбо на мозъка ви е доминантно?
ТЕСТ: Кое полукълбо на мозъка ви е доминантно?
 Най-самотното куче във Англия си търси дом
Най-самотното куче във Англия си търси дом

зглежда, че нищо не може да бъде по-лесно от прането на облекла в пералня машина. Въпреки това обаче и тази рутина има доста повече тънкости, в сравнение с можете да си визиите.

Ето някои от най-често срещаните неточности, които могат да съкратят живота на нашите облекла и даже да ги съсипят

1. Перете на прекомерно висока температура

Дрехите ще запазят за по-дълъг интервал от време формата и цвета си и ще се износват по-бавно, в случай че ги перете на по-ниски температури. Освен това умерено топлата или хладка вода също може да се оправи с мръсотията, по метода по който и горещата, стига пералнята ви машина и перилният препарат да са качествени. Единствено неща като спално долни дрехи или кърпи могат да се перат при 90 градуса по Целзий за стерилизация.


2. Зареждате пералнята машината със мощно нечисти облекла

Силно нечистите облекла би трябвало да бъдат авансово накиснати. Ако пък са боядисани от нещо - да бъдат деликатно изплакнати на ръка или третирани с препарат за премахване на петна, преди да се сложат в пералнята. В противоположен случай мръсотията може да не излезе вярно.

Можете да употребявате и различни средства, вместо специфични препарати за петна. Лимоновият сок наприемер е положително почистващо средство против петна от пот. Смес от оцет и течен перилен препарат може да отстрани следи от трева, а петна от вино пък ще изчезнат, в случай че смесите вода и сода за самун в съответствие 3:1.

3. Използвате прекомерно огромно количество перилен препарат или омекотител

Излишъкът от перилния препарат може да задръсти контейнера, в който се слага и да аргументи неприятна миризма. Твърде огромно количество омекотител пък прави облеклата по-малко лесни за изплакване. Внимателно прочетете дозите, посочени на опаковката и не забравяйте да употребявате мерителната чаша. Ако облеклата ви са прекомерно мръсни, използвайте режима "предпране " или просто изпълнете два цикъла на пране.

4. Използвате омекотител за всички типове облекла

Освен че прави тъканта по-кадифена, омекотителят за долни дрехи улеснява гладенето. Въпреки това обаче той понижава абсорбираемостта на тъканите с течение на времето, тъй че е по-добре да не го употребявате за пране на кърпи, спортни облекла или други предмети, направени от микрофибър, еластан или спандекс.

5. Перете бельото си в пералнята машина

По този метод сутиените бързо се разтягат и губят формата си. Най-добре е да ги перете на ръка. Същото важи и за дантелено долни дрехи и банските костюми.

Найлоновите чорапогащи могат да се перат в пералнята машина, в случай че се съблюдават няколко елементарни правила:
Използвайте специфичен препарат за внимателно изпиране Перете ги при 30 градуса по Целзий на ниски обороти Поставяйте чорапогащите в специфична торба за пране Обръщайте ги от вътрешната страна на открито
6. Използвате белина за материи като еластан, ликра или спандекс

Избелването с хлорид е много нападателно средство, което отслабва влакната, тъй че не би трябвало да се прекалява с никакви материали. Това важи изключително за еластан, ликра и спандекс, които бързо ще изгубят еластичността си, в случай че се перат с белина. Ето още няколко съвета по какъв начин да се грижите за тези материи:
Перете ги само в хладка вода Не използвайте омекотител Не ги сушете в сушилня Не ги гладете
7. Перете дънките си прекомерно постоянно

Производителите на джинси имат коренно мнение по този въпрос. Те поучават да се откажете изцяло от прането им в пералня машина, с цел да запазите цвета им за по-дълго. Ако не сте подготвени да следвате тази рекомендация, оптималният период сред 2 пранета е интервал от 2 до 6 месеца според от това какъв брой постоянно носите дънките си и от самостоятелните характерности на тялото ви.


8. Изсушавате облеклата си погрешно

Неправилното изсушаване се отразява на облеклата ви толкоз отрицателно, колкото и неправилното пране. Ето няколко съвета, които ще ви оказват помощ да избегнете неточности:
Не използвайте автоматизирано сушене прекомерно постоянно. Това кара нещата ви да се износват и да губят цвета си по-бързо. Не използвайте сушилнята и за тънки и деликатни материи Не пресушавайте прането, това затруднява гладенето Внимавайте при простирането на трикотажи и вълнени облекла, защото те елементарно могат изгубят формата си. Най-добре е да ги разстелете върху забрадка на хоризонтална повърхнина
9. Не се грижите добре за пералнята си машина

Мръсотия, останки от перилен препарат и всичко, което се натрупва в пералнята машина, рано или късно ще попадне върху облеклата ви. А това води до неприятни миризми и бели петна. За да предотвратите това, обезвъздушавайте машината след всяко пране, отстранявайте остатъчния препарат от гуменото уплътнение на вратата и постоянно почиствайте контейнера с перилния препарат.

Веднъж месечно пускайте празна пералнята си машина с 1 ч.л. перилен препарат и 4 чаши оцет за стерилизация.

А вие допускате ли някои от тези неточности?

 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Редактор: Василена Василева Източник: пране пералня облекла неточности .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  Дефицит на маски и медикаменти против грип у нас Дефицит на маски и медикаменти против грип у нас  <br> Захлаждане и рисково време през днешния ден <br>
Захлаждане и рисково време през днешния ден
 <br> Зодии, с които е по-лесно да се живее <br>
Зодии, с които е по-лесно да се живее
 <br> Мерил Стрийп е <strong> неузнаваема </strong> и с нов цвят на косата. Вижте я <br>
Мерил Стрийп е неузнаваема и с нов цвят на косата. Вижте я
Последни  <p>Успешен старт на новия сезон на &bdquo;Шеф под прикритие&ldquo;</p> Успешен старт на новия сезон на „ Шеф под...  Грипна почивка в Пловдив и Раковски - 4 учебни заведения затвориха порти Грипна почивка в Пловдив и Раковски - 4 учебни заведения...  Коронавирус в Съединени американски щати, източникът не е явен Коронавирус в Съединени американски щати, източникът не е явен  <p><span style= „ Котка в стената “ новият политически...  Трима с ковид в Гърция, напрежението в страната пораства Трима с ковид в Гърция, напрежението в страната...  <p>Култовото предаване &bdquo;Сладко отмъщение&ldquo; за завръща в ефира</p> Култовото предаване „ Сладко възмездие “ за...  Иван Тодоров Шефът на " ТАД Груп " Иван Тодоров на независимост против 100...  <p>Италия в плен на <strong>коронавируса</strong>, папа Франциск<strong> &quot;леко болен&quot;</strong></p> Италия в плен на ковид, папа Франциск "леко...  <p><strong>Атанаска:</strong> Тази специалност е моето призвание</p> Атанаска: Тази специалност е моето предопределение  Иван Гешев Гешев: Политиците да решат коя страна избират  <p>Прераждане за иконата измежду &quot;горещите&quot; хечбеци</p> Прераждане за иконата измежду "горещите " хечбеци  Шокиращи данни за опазването на здравето в Русия Шокиращи данни за опазването на здравето в Русия  <p>Двама готвачи в люта </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР