Любопитна изложба Съкровища от миналото“ е подредена в ДГ “Ран

...
Любопитна изложба Съкровища от миналото“ е подредена в ДГ “Ран
Коментари Харесай

„Съкровища от миналото“ подредена в ДГ “Ран Босилек“

Любопитна галерия „ Съкровища от предишното “ е подредена в ДГ “Ран Босилек “ която демонстрира уютът, бита и традициите на българския дом от предишния век.

В магични багри се открива благосъстоянието на българската психика, хубостта на ръкоделието,  уюта и бита на българския дом от предишното – традициите, съхранени и излъчени от потомство на потомство.

Това е една от дейностите по план „ По пътя на вълната и млякото “ от  НП “Хубаво е в детската градина “. Целта е поощряване и стимулиране в ранна детска възраст на познаване, удостояване, образование и любов към българските обичаи, традиции и фолклор, децата да се допрян до предмети от предишното на българите.Да знаят и познават  живота и всекидневието на нашите предшественици, да видят какво е било преди, когато техните баби и дядовци са били млади и животът не е бил толкоз лек и се е налагало да си вършат всичко сами.Изложбата показва  120 предмета, дълго защитавани в старите скринове, съкровища на националния обичай.Могат да се видят материали и облекла направени от сръчните ръце на нашите баби, старовременски шевици и плетива от вълна, тъкано платно, сбирка от терлици от разнообразни фолклорни области, престилки, кърпи, покривки, възглавници, хурка и вретено, косичник, китеник, цедка, чакрък и чепкало за вълна и други, всичко направено ръчно.

Благодарност и възторженостти за предоставените материали, за проявеното старание и присъединяване, за положителният образец на всички 45 фамилии, които се включиха в изложбата.

Експозицията от материали е изложена от 28.11.2022г. в коридорите на детската градина и ще остане там до края на седмицата.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР